Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Martin wint van Bas in Zaans onderonsje in de Korfbal League

Martin wint van Bas in Zaans onderonsje in de Korfbal League

Helaas kunnen wij bij KVA nog altijd geen competitie spelen en is bijvoorbeeld het zaalseizoen al definitief afgelast. Hoe anders is dat in de Korfbal League. Op het hoogste korfbal niveau van Nederland is de competitie (coronaproof, zonder toeschouwers en met wekelijkse testen) een paar weken geleden wél weer van start gegaan. 

Zoals je onlangs hebt kunnen lezen zijn er momenteel vier oud KVA’ers actief in de Korfbal League, al is Sophie Hansen (Blauw Wit) nog altijd herstellende van een vervelende blessure. De overige drie zijn Frank Mostard (TOP/Litta), Bas van der Bijl (KZ/Thermo4U) en Martin Coevert (Groen Geel/IJskoud de beste). De twee laatstgenoemde speelden o.a. nog samen in KVA 2 maar afgelopen weekend stonden zij lijnrecht tegenover elkaar in de Zaanse korfbalderby.

Vorig seizoen kwamen er maar liefst 1200 toeschouwers (uitverkocht) af op dit duel in de topsporthal in Koog aan de Zaan. Hoe anders was dat dit jaar. Geen toeschouwers maar alleen 16 spelers in het veld en buiten de lijnen wat leden van de staf, reserves en bijvoorbeeld enkele mensen van de mediacrew. Die laatste groep zorgt er bij iedere Korfbal League club trouwens wekelijks voor dat ieder duel live uitgezonden wordt via het online video platform Eyecons. En zo kan iedereen die vanuit huis wil genieten van korfbal op het hoogste niveau de wedstrijden alsnog tot in detail volgen!

Goed, Bas tegen Martin dus en voor iedere KVA’er is dat uiteraard een prachtig duel om naar uit te kijken. Hoe mooi was het dan ook dat de twee recht tegenover elkaar opgesteld stonden. Al moet gezegd worden dat Bas het zwaar had tegen zijn voormalig teamgenoot bij KVA. Martin én Groen Geel/IJskoud de beste schoten namelijk uit de startblokken en bij een tussenstand van 7-11 maakte hij alweer zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd. Mede dankzij zijn goals lukte het Groen Geel/IJskoud de beste om met een 13-19 voorsprong de rust in te gaan.

Helaas was Bas kort daarvoor al gewisseld en keerde vervolgens ook niet meer terug in de wedstrijd. Thuisploeg KZ/Thermo4U kwam na rust sterk terug en stond bij een tussenstand van 23-23 voor het eerst sinds de 2-2 weer op gelijke hoogte met de bezoekers. Martin Coevert had het de tweede helft een stuk lastiger dan in de eerste helft en werd ook naar de kant gehaald. Echter, kort voor tijd bij een tussenstand van 27-27 en nog één minuut te spelen werd Martin opnieuw binnen de lijnen gestuurd om een doelpunt te maken. En dat deed hij. Een zelf versierde strafworp werd door hem benut en daarmee schoot hij zijn ploeg naar een 27-28 overwinning.

Kortom, een heerlijke wedstrijd voor Martin en helaas een mindere dag voor Bas. Een derby eigenhandig beslissen moet een heerlijk gevoel geven. Misschien nog wel belangrijker is dat Groen Geel/IJskoud de beste halverwege deze verkorte competitie nu over KZ/Thermo4U heen wipt op de ranglijst naar de vierde plaats. Een plaats die uiteindelijk, in deze competitie die eigenlijk nergens over gaat, recht geeft op een plekje in de play-offs.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

Bekijk hier een interview met Martin na afloop van de wedstrijd

Oja, Sophie haar Blauw Wit verschalkte op zondag promovendus Oost Arnhem met 27-21 terwijl Frank Mostard met TOP/Litta al gehakt maakte van Dalto/Klaverblad Verzekeringen: 39-21

De wedstrijdverslagen van deze én alle andere wedstrijden lees je hier

De samenvattingen van alle wedstrijden zie je hier (met Eyecons account)