Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Lopen voor Lyme: deel 4

Lopen voor Lyme: deel 4

Zoals reeds aangekondigd vond jl. zaterdag 9 april rondom het Henschotermeer bij Woudenberg de gesponsorde wandel/hardlooptocht “Lopen voor Lyme” plaats.  Aan deze tocht nam ook een zestal KVA-leden deel, die mede door KVA leden t.b.v. Denise R. waren gesponsord.

In totaal liepen er ruim 1200 lopers voor de ruim 80 patiënten en waren er zeker 1000 bezoekers op dit goed georganiseerd en door fraai lenteweer begunstigd evenement afgekomen. Om de vele bezoekers te animeren waren er ook diverse optredens waaronder dat van de dansgroep Dance for Lyme van Sportschool Buenting, die daarmee hun zieke Denise een hart onder de riem wilde steken.

Om 19.00 uur klonk het eindsignaal en was het wachten op de laatste lopers waarna een van de organisatoren het woord nam en alle lopers, helpers en bezoekers bedankte om ook de speaker aan de voorzitter van de SP: Emiel Roemer te geven. Deze vertelde dat hij in zijn jonge jaren ook een tekenbeet had opgelopen maar gelukkig bij een arts terecht gekomen was die even verder keek en hem de juiste antibiotica gaf . Hierdoor kon hij na 11 maanden weer aan de slag.

Hij complimenteerde de organisatie met deze loopactie en sprak de wens uit het Ministerie en het RIVM en de medici op een lijn kwam zodat met succes ook in Nederland de tekenbeet zonder rode kringen, die duiden op een besmette Borrelia bacterie, bestreden kon worden en de getroffen patiënten voor hun genezing niet naar het   buitenland moeten.  M.a.w. dat dit proces in het Zorgpakket werd opgenomen en de kosten  dus vergoed worden.  Hij wist toen nog niet dat de volgende dag de directeur van het RIVM al liet weten dat er een betere opleiding bij tekenbeten moet komen. Of anders gezegd  waar deze ” Lopen voor Lyme “  wandel/hardlooptocht al niet goed voor is geweest,.

Rest mij nog om mede namens Denise R. alle KVA(st)ers te bedanken voor hun bijdragen   aan het welslagen van deze ongekende actie zowel geldelijk als in activiteit. En weten de Pinkstergangers het nog – niet ongekleed op het gras liggen of door de bossen lopen. Voor de liefhebbers klik op: vrouw.nl/reportages/31264.

 

KVA ik kom woorden te kort, Het is en was TOP.