Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Laura Bijlhouwer en Laurens de Groot versterken komend seizoen de KVA-selectie

Laura Bijlhouwer en Laurens de Groot versterken komend seizoen de KVA-selectie

Waar er aan de ene kant spelers het KVA-nest verlaten komen er aan de andere kant volgend seizoen ook weer nieuwe spelers bij onze mooie club spelen. Vanaf volgend seizoen maken Laura Bijlhouwer (28) en Laurens de Groot (19) onderdeel uit van de KVA-selectie.  Ondertussen houden TC en staf de oren en ogen open voor mogelijk meer versterkingen.

De 28-jarige Laura Bijlhouwer komt volgend seizoen over van het Amsterdamse Vlug en Vaardig. Daar speelt ze al heel haar leven maar nu vindt ze het toch tijd om het een aantal stapjes hogerop te proberen. Na een goed gesprek en een keer meetrainen gaat Laura graag de uitdaging aan bij KVA. Dankzij haar Poolse roots komt Laura bovendien uit voor het nationale korfbalteam van Polen waarmee ze eind oktober actief zal zijn op het WK in Taiwan. Misschien wel tegen het Suriname van Trojan Pinas… Welkom Laura!

Daarnaast verwelkomen we komend seizoen de jonge Laurens de Groot (19) uit Leusden. Momenteel actief in de selectie van Eersteklasser Antilopen maar volgend seizoen dus actief in het blauw/groen van KVA. Laurens komt na de zomer in Amsterdam studeren en wilde graag n de buurt korfballen. Ook hij heeft al meegetraind bij KVA en maakte daarin een goede indruk. We zijn dan ook uiterst content dat een jonge speler van buitenaf kiest voor de KVA-selectie!

 

Uiteraard willen deze nieuwe selectiespelers zichzelf ook even voorstellen aan de rest van KVA:

Hi allemaal,

Mijn naam is Laura, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Sinds mijn 7e korfbal ik bij Vlug & Vaardig, maar na bijna 22 jaar vond ik het tijd om eens om mij heen te kijken en KVA gaf mij een goed gevoel om echt de overstap te maken. Ik werk nu 1,5 jaar in de GGZ als persoonlijk begeleider en volg sinds kort ook een opleiding. Hiervoor heb ik 7 jaar in de kinderopvang gewerkt.

Sinds 2020 ben ik geselecteerd voor het nationale team van Polen. In 2021 hebben wij het EK voor B-landen gespeeld, waar wij eerste zijn geworden. Afgelopen jaar hebben wij ons gekwalificeerd voor het WK in Taiwan, dat dit jaar in oktober plaatsvindt. Ik kijk er naar uit om er een sportieve en gezellige tijd van te maken!

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Laurens de Groot (19 jaar) en vanaf volgend seizoen zal ik mij aansluiten bij KVA.

Hiervoor heb ik altijd bij Antilopen gespeeld. In verband met mijn studie, maar ook wegens verdere ontwikkeling, heb ik er voor gekozen om deze overstap te maken. Ik heb afgelopen seizoen al één keer meegetraind. Dit beviel gelijk erg goed. Zowel het contact met de trainers als met de spelers gaven mij gelijk een vertrouwd gevoel.

Ik kijk erg uit naar deze nieuw stap en hoop veel te leren het aankomende seizoen.