Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ziet ruime marge verdampen in de tweede helft en speelt opnieuw gelijk

KVA ziet ruime marge verdampen in de tweede helft en speelt opnieuw gelijk

KVA is er op zaterdagavond 30 november niet in geslaagd om te winnen bij Achilles in Den Haag. Net als in de eerste speelronde van dit zaalseizoen speelde de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Podologie gesponsorde formatie gelijk. In de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werd het 24-24 en dat terwijl KVA bij rust nog met 12-17 voor stond. 

Foto: Joost van Soest (Media archief Achilles)

KVA heeft dit seizoen als doelstelling om kampioen te worden in de Eerste Klasse. En met een hoop concurrentie in de poule is dat geen gemakkelijke opgave. Antilopen vorige week, Achilles deze week en Dindoa over twee weken zijn direct al drie concurrenten die KVA treft in de eerste vier speelronden. Na het 30-30 gelijke spel van vorige week zou een overwinning op bezoek bij Achilles een prima start van het zaalseizoen betekenen.

Achilles en KVA kennen elkaar nog van twee seizoenen geleden in de Overgangsklasse. In een zinderende zaalcompetitie streden beide ploegen lang mee om de titel. Uiteindelijk bleek De Meervogels toen het sterkst te zijn. Van de sfeer destijds was nu niet heel veel meer over en van het Achilles van toen ook niet. Gerald van Dijk is bijvoorbeeld al een tijdje weg, terwijl Bastiaan Overwater na één seizoen bij TOP in Sassenheim juist weer terug is. De basis van KVA nu is ten opzichte van twee seizoenen geleden slechts op drie plekken gewijzigd.

Na het jammerlijke verlies van KVA 2 tegen de reserve Achillianen was het de beurt aan beide hoofdmachten. En die gingen eigenlijk best gelijk op in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na 15 minuten spelen stond het immers 5-5, waarna KVA bij 6-8 een eerste gaatje sloeg. KVA pakte vervolgens goed door en schoot vervolgens met scherp. De 6-8 voorsprong werd uitgebouwd tot een 12-17 voorsprong bij rust. Een mooi aantal en zelfs eentje meer dan de 16 van vorige week.

Helaas bleek in de tweede helft dat Achilles deze zelfde korf ook wel makkelijk kon vinden. En binnen een mum van tijd knokte de thuisploeg zich terug tot 17-18 en was er nog ruim een kwartier te spelen. Wat volgde was een zinderende ontknoping van de wedstrijd. Qua spanning vergelijkbaar met de wedstrijd van twee seizoenen terug, (die overigens eindigde in een 22-20 overwinning voor Achilles) Bij een tussenstand van 22-22 had Achilles KVA weer achterhaald en met de 23-22 vier minuten voor tijd keek KVA ineens weer tegen een achterstand aan.

Daar heeft KVA gelukkig wel ervaring mee en dankzij de ervaring in het team is men ook niet zo snel van slag. De 23-22 achterstand werd immers weer omgebogen in een 23-24 voorsprong en met nog drie minuten te gaan lag het voordeel dus ineens weer bij KVA. Helaas werd een 25e treffer niet meer genoteerd terwijl de thuisploeg nog wel eenmaal wist te scoren. En zo speelden beide ploegen, misschien wel terecht gelijk. KVA had de wedstrijd wellicht al eerder moeten beslissen maar had in de slotminuten ook zomaar nog kunnen verliezen.

Aanstaande zaterdag komt Noviomagum op bezoek in Amstelveen. Net als tijdens de oefenwedstrijd van drie weken geleden overigens. Beide ploegen kennen elkaar dus al redelijk, en of dat nou een voordeel of nadeel is gaan we meemaken. Feit is dat KVA móet winnen om aan te haken bij de bovenste ploegen. Want met twee punten uit twee wedstrijden vindt KVA zichzelf nu terug op de vierde plaats. De wedstrijd tegen Noviomagum op zaterdag 7 december begint om 15.50 uur en wordt voorafgegaan door beide reserveteams. Tot dan!