Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ziet overwinning door de vingers glippen na sterke comeback

KVA ziet overwinning door de vingers glippen na sterke comeback

Na twee nederlagen op rij had KVA in de laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen begint wat goed te maken. Dat moest gebeuren tegen het redelijk onbekende Valto uit het Zuid-Hollandse De Lier. Hoewel KVA sterk aan de wedstrijd begon stond het bij rust met 7-10 achter. Een sterke tweede helft leek KVA echter alsnog twee punten op te leveren. Echter was het Valto dat in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog de gelijkmaker wist te noteren: 16-16.

Helemaal onbekend was Valto nou ook weer niet voor KVA. Hoewel beide ploegen tot aan deze wedstrijd nog nooit in competitieverband tegen elkaar speelden, oefenden beide ploegen vorig zaalseizoen al tegen elkaar. Daarnaast staat er bij de oranjehemden uit De Lier ook een bekende trainer voor de groep: Eric Geijtenbeek. Hij werd in het seizoen 2012/2013 als hoofdtrainer van KVA nog kampioen in de Overgangklasse en promoveerde daarmee dus naar de Hoofdklasse.

Met gewijzigde vakken begon KVA zoals gezegd sterk aan de wedstrijd. Dennis de Jong schoot KVA als vanouds op  voorsprong en Valto liep even achter de feiten aan. Na de 4-1 stokte het scoren bij KVA echter volledig en kwamen de Westlanders langszij. De ploeg beschikt over redelijk wat lengte en daar heeft KVA dit seizoen nogal eens moeite mee. Hoewel de gasten ook echt niet groots speelden wisten zij wel met een 7-10 tussenstand de rust te bereiken.

In de tweede helft ontstond er een waar korfbalgevecht. Zonder noemenswaardige overtredingen of kaarten overigens. Gewoon een heerlijke 30 minuten korfbal waarin KVA stukje bij beetje steeds dichterbij wist te komen. Zo’n tien minuten voor tijd had KVA dan eindelijk weer de gelijkmaker weten te noteren: 14-14 en kon het dubbeltje nog alle kanten opvallen. KVA bracht met Yoni Bulterman en Jorrit de Haas meer snelheid en lengte in de ploeg maar het leek juist Bennie Hamersma uit het andere vak te zijn die de matchwinner werd. Hij schoot 1 minuut voor tijd de 16-15 binnen.

Publiek en de volledige reservebank van KVA dachten al verzekerd te zijn van een overwinning en dus twee punten. Helemaal nadat Sem Davelaar in de slotseconden van de wedstrijd de bal in de verdediging kon onderscheppen. De arbitrage zag hier echter een overtreding in en gaf en vrije bal aan Valto. Deze werd (dat moet worden gezegd) koelbloedig benut en zo werd het in de ‘dying seconds’ dus alsnog een gelijkspel: 16-16.

Gezien de slotminuten misschien een verloren punt, maar dat ie ieder punt moet koesteren weten we nog wel van de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. KVA liet in ieder geval weer zien over strijdlust te beschikken en mee te kunnen doen in de middenmoot van deze poule. Aanstaande zaterdag wacht de laatste speelronde van de eerste helft van dit veldseizoen. KVA gaat op bezoek bij hekkensluiter ONDO uit Sint Lourens en kan daar zéér goede zaken doen als het net als in de thuiswedstrijd opnieuw weet te winnen.