Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ziet Oranje Wit nog goed terugkomen maar wint uiteindelijk verdiend: 16-14

KVA ziet Oranje Wit nog goed terugkomen maar wint uiteindelijk verdiend: 16-14

Op een kletsnat kunstgrasveld in Amstelveen heeft KVA de eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen in winst omgezet. Laagvlieger Oranje Wit werd met 16-14 verslagen en daarmee blijft KVA samen met Spirit (dat eveneens won) koploper in de Overgangsklasse. Vanwege de meivakantie komt KVA pas op zaterdag 13 mei weer in actie. Dan speelt het team van trainer/coach Elmer Coevert de lastige uitwedstrijd tegen BEP in Purmerend.

Wie zaterdagmiddag bij een ruststand van 13-5 dacht dat het wel goed zat en KVA na een halfuur de twee punten wel kon bijschrijven had het goed mis. Want waar KVA in de eerste helft frivool speelde en de tegenstander uit Dordrecht op een ruime achterstand zag spelen. Daar speelde KVA in de tweede helft op een gegeven moment vooral tegen zichzelf en moest het nog hard werken om de overwinning over de streep te trekken.

Zoals gezegd begon KVA uitstekend aan de wedstrijd. De allereerste aanval duurde direct al meer dan twee minuten en kon na meer dan tien schoten beloond worden dankzij een doelpunt van Dylan van Sprang. Ook de aanval daarop leverde een doelpunt op dankzij Enza Bulterman die niet faalde vanaf de strafworpstip. Met het vele reboundoverwicht in zowel aanvallend als verdedigend opzicht speelde KVA de tegenstander in de eerste helft met enige regelmaat helemaal zoek. Bas van der Bijl tekende met een knappe ‘fade away’ in de laatste minuut van de eerste helft voor de 13-5 ruststand.

Maar waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar bleven de doelpunten begin tweede helft uit. Pas na vijf minuten tekende Oranje Wit voor de 13-6 waarna Lieke den Hartog luttele seconden later eindelijk namens KVA de korf weer wist te vinden: 14-6. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar niets was minder waar. Gezien de eindstand lukte het KVA in de laatste 25 minuten van de wedstrijd om nog maar twee keer te scoren.

De ploeg uit Dordrecht had gelukkig ook geen last van bovenmatige scoringsdrift en wist het ondanks de doelpuntendroogte aan KVA-zijde nooit echt heel spannend te maken. Dichterbij dan twee doelpunten verschil werd het nooit en de 16-14 eindstand leverde dan ook een meer dan verdiende overwinning op voor de Amstelveners. Echter, kan een tweede helft als deze in andere wedstrijden mogelijk wel problemen opleveren en dus is er nog werk genoeg voor het vlaggenschip om aan te werken in de komende weken. De eerstvolgende wedstrijd is immers pas weer op zaterdag 13 mei. Dan speelt de selectie uitwedstrijden op bezoek bij BEP in Purmerend.