Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ziet NKC’51 sterk terugkomen maar wint wel: 22-23

KVA ziet NKC’51 sterk terugkomen maar wint wel: 22-23

Het was nog even flink billen knijpen in Nijverdal afgelopen zaterdag. Want hoewel KVA in de tweede helft maar liefst zes doelpunten voor stond op de thuisploeg, werd het verschil in de slotfase toch nog één doelpunt. Gelukkig wist KVA de voorsprong wel vast te houden en won zodoende voor de achtste keer dit zaalseizoen. Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft KVA dus koploper in de Overgangsklasse D. 

Op weg naar een mogelijk kampioenschap was afgelopen weekend de nummer laatst op de ranglijst de volgende horde die genomen moest worden. Een gevaarlijke wedstrijd, want hoewel NKC’51 momenteel achtste staat, won het eerder dit seizoen wel al van de grootste titelkandidaat dit seizoen: Groen Geel. Maar net als zovaak dit seizoen was het KVA dat de score wist te openen.

Met name Dennis de Jong en Fabian Geveke waren in de openingsfase loeischerp namens KVA. Dit zorgde ervoor dat de ploeg na een 3-4 voorsprong weg kon lopen naar een ruimere 3-7 voorsprong. De 3-7 van Fabian Geveke was er eentje om in te lijsten. Een schijnpass boven het hoofd van zijn tegenstander zorgde ervoor dat deze zich omdraaide, waarna Fabian Geveke de bal van onder de korf binnen kon leggen. Een echte ‘Wollie’ dus.

Het lukte KVA vervolgens om nog verder uit te lopen tot een tussenstand van 6-12 halverwege de eerste helft. Helaas lukt het dit seizoen nog niet vaak genoeg om de tegenstander vervolgens het gevoel te geven dat er niets meer mogelijk is. Net zoals in andere wedstrijden laat KVA klaarblijkelijk de teugels iets te veel vieren, waardoor NKC’51 in dit geval kort voor rust nog iets dichterbij kon komen: 10-14 ruststand.

Daarentegen komt KVA ook bijzonder vaak erg sterk uit de kleedkamers. Ook nu weer, waardoor de voorsprong van vier doelpunten werd vergroot naar zes doelpunten: 12-18, 13-19, 14-20 en 15-21. Na doelpunt nummer 22 van de ingevallen Marleen Haaijer stokte het maken van doelpunten het dan toch ineens bij KVA. NKC’51 ging echter stoïcijns door waar het mee bezig was en kwam drie minuten voor tijd ineens terug tot 20-22.

Dennis de Jong gaf KVA iets meer lucht door de 20-23 binnen te knallen. En dat bleek achteraf gezien nogal belangrijk. Want hoewel de overwinning eigenlijk nooit in gevaar kwam, was het de thuisploeg dat met twee treffers in de slotfase dit toch zo liet lijken.

Ook met één punt verschil winnen is genoeg voor twee punten, en daarmee staat KVA na 9 wedstrijden op 16 punten en zijn vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden genoeg voor het kampioenschap. Zover is het echter nog lang niet. Er staan nog vijf hele zware wedstrijden op het programma. Te beginnen aanstaande zondag tegen het altijd lastige AKC uit Almelo. Deze wedstrijd begint om 15.10 uur in De Nieuwe Bankrashal en de ploeg heeft alle steun nodig van het publiek. Dus tot dan!

Alle uitslagen uit speelronde 9

– NKC’51 – KVA: 22 – 23
– AVO – De Hoeve: 28 – 14
– Groen Geel – AKC: 31 – 21
– Mid Fryslan – Amicitia: 25 – 24

Stand na speelronde 9

1. KVA
2. AVO
3. Groen Geel
4. De Hoeve
5. Mid Fryskan
6. AKC
7. Amicitia
8. NKC’51

Wedstrijdprogramma speelronde 10

– Za 28-01: Groen Geel – AVO
– Za 28-01: Amicitia – NKC’51
– Zo 29-01: KVA – AKC
– Zo 29-01: De Hoeve – Mid Fryslan

Wedstrijdverslagen speelronde 9

Wedstrijdverslag van NKC’51
Wedstrijdverslag van De Hoeve