Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ziet ledenaantal weer groeien, voor het tweede jaar op rij boven de 300

KVA ziet ledenaantal weer groeien, voor het tweede jaar op rij boven de 300

Al een aantal seizoenen zijn we bij KVA goed bezig. Niet alleen het niveau gaat omhoog maar ook het aantal leden blijft gestaag stijgen. Waar we vorig seizoen (30 juni 2022) afsloten met een ledenaantal van 303 daar stond het ledenaantal op 30 juni van dit jaar op 308. 

Het is goed om te weten dat de peildatum van 30 juni vaak het maximale aantal leden weergeeft per vereniging. Per 1 juli vervallen alle leden die in het afgelopen seizoen hebben opgezegd. Zo begonnen we op 1 juli 2022 met 278 leden en leert een klein rekensommetje dat we in al die maanden exact 30 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Het afgelopen seizoen zijn we slechts 10 leden kwijtgeraakt waardoor we vanaf 1 juli dit jaar starten met een ledenaantal van 298. Dat geeft de gelegenheid om komend seizoen nog verder door te groeien en misschien wel de grens van 320 leden aan te tikken op 30 juni 2024!

De ledenaantallen van alle clubs vind je terug in dit online document van het KNKV.

 

Hieronder een klein overzicht van de ledenaantallen van verschillende verenigingen uit de regio gezien over de afgelopen seizoenen:

In bovenstaand tabel is duidelijk te zien dat KVA een aardige ledengroei kent de afgelopen seizoenen. Sommige andere clubs uit de regio hebben helaas wat meer moeite om te groeien. Mooi is ook om te zien hoe onze buren van Oranje Nassau een behoorlijk aantal extra leden aan zich hebben weten te binden het afgelopen jaar!