Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA zet zegereeks voort op bezoek bij AKC in Almelo

KVA zet zegereeks voort op bezoek bij AKC in Almelo

KVA heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen AKC in winst omgezet. In Almelo won het team van trainer Arno van der Vliet met 20-24. Na drie gespeelde wedstrijden is KVA de enige ploeg zonder puntenverlies en staat daarmee bovenaan de ranglijst. Aanstaande zondag komt titelkandidaat AVO uit Assen op bezoek in Amstelveen en gaat KVA voor meer.

Wetend dat concurrent om de titel Groen Geel een dag eerder had verloren van een andere titelkandidaat AVO, wist KVA dat het deze speelronde goede zaken kon doen bij een overwinning. AKC is echter een tegenstander die voor KVA moeilijk te bespelen is. De ploeg heeft net als KVA veel ervaring in de ploeg, maar is fysiek gezien misschien wel een stapje verder. Vorig seizoen werd er nog met 28-22 verloren en dus had de ploeg wat recht te zetten dit weekend.

Opnieuw had KVA het zwaar. Hoewel er aanvallend best aardig gespeeld werd, was de afronding niet zuiver genoeg. Daarbij lukte het AKC wel om veel en langdurig aan te vallen dankzij een goede rebound. Met name Roy Hofstede was in de eerste helft belangrijk voor de thuisploeg. KVA weet wel bij te blijven en gat hierdoor met een 13-12 achterstand de kleedkamers in.

In de tweede helft is het direct Jolien de Jonge die voor de aansluitingstreffer zorgt en zo KVA op het goede spoor brengt. Het lukt KVA bovendien om verdedigend meer controle te krijgen door in één vak nog meer voor te verdedigen en in het andere vak de tactiek van het achter verdedigen goed werd uitgevoerd. Na de gelijkmaker van Jolien de Jonge lukte het KVA zodoende om punt voor punt uit te lopen op AKC. Zodoende werd er uiteindelijk met 20-24 gewonnen en is KVA nog altijd ongeslagen.

Met zes punten uit drie wedstrijden is KVA momenteel koploper in de Overgangsklasse D. Daarbij moet wel gezegd worden dat KVA de op dit moment de drie laagst geklasseerde ploegen heeft gehad. Aanstaande zondag komt er een tegenstander van een ander kaliber naar Amstelveen toe. Fusieclub AVO uit Assen is met twee overwinningen het seizoen goed begonnen en heeft net als KVA titelaspiraties. Een echte clash dus in de Nieuwe Bankrashal tussen twee topteams uit de Overgangsklasse. Deze wedstrijd wordt om 15.05 uur gespeeld. De tweede teams van beide clubs spelen daarvoor hun wedstrijd.

Alle uitslagen uit speelronde 3:

– AKC  – KVA: 20 – 24
– Mid Fryslan – De Hoeve: 21 – 24
– AVO – Groen Geel: 31 – 30
– NKC’51 – Amicitia: 19 – 20

Stand na speelronde 3:

1. KVA
2. De Hoeve
3. AVO
4. Groen Geel
5. Amicitia
6. Mid Fryslan
7. NKC’51
8. AKC

Wedstrijdprogramma speelronde 3

Za 03-12: Groen Geel  – Mid Fryslan
Za 03-12: Amicitia – AKC
Za 03-12: De Hoeve – NKC’51
Zo 04-12: KVA – AVO