Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA zet zegereeks voort in Nijmegen en wacht spannende slotfase van de competitie

KVA zet zegereeks voort in Nijmegen en wacht spannende slotfase van de competitie

Dankzij een 21-28 overwinning op bezoek bij Noviomagum in Nijmegen blijft KVA koploper in de Eerste Klasse. Met nog maar vier wedstrijden te gaan wacht er een ontzettend spannende slotfase van de competitie. Maar liefst vier ploegen strijden er immers nog om het kampioenschap en tegen twee daarvan komt KVA zelf nog in actie. Vooralsnog heeft de ploeg eerst even twee weken vrijaf waarna op zaterdag 7 maart thuis gespeeld wordt tegen de huidig nummer twee op de ranglijst: Dindoa. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

In Nijmegen zaten er bijna meer meegereisde KVA-supporters op de tribune dan supporters van de thuisclub zelf. Wellicht had het te maken met de wijziging van sporthal. Noviomagum moest deze week elders spelen dan waar men normaliter in de zaal speelt en dat allemaal vanwege een open dag van de naastgelegen middelbare school. Waar kennen we dat toch van? Hoewel het zaalseizoen voor KVA 2 al klaar is (men kan niet meer degraderen of promoveren) was de nederlaag tegen Noviomagum toch wel erg zuur. Een niet al te beste wedstrijd en bovendien nemen de Nijmeegse reserves nu de derde plaats over van onze talenten.

Met al dat blessureleed is dat misschien ook niet eens zo heel gek en bovendien was het vandaag belangrijker dat ons vlaggenschip de punten mee zou nemen naar Amstelveen. KVA startte net als een week eerder met Chanda Robijns en Martine Rog in de basis voor de geblesseerde Milena van Drongelen en Lieke den Hartog. Deze twee dames uit KVA 2 begonnen samen met Sem Davelaar en aanvoerder Fabian Geveke in het verdedigingsvak terwijl Romée Robijns, Yara van den Burgt, Dennis de Jong en Bennie Hamersma in de aanval startten.

Na de 0-1 van Dennis de Jong waren het in de beginfase met name Romée Robijns en Sem Davelaar die bijzonder goed op schot bleken te zijn namens KVA. Drie goals van Sem Davelaar en maar liefst vier van Romée Robijns brachten KVA na een kwartier spelen op een 5-8 voorsprong. Bennie Hamersma maakte er niet kort daarna 5-9 van. KVA wist vlak voor rust de voorsprong zelfs nog even uit te breiden naar vijf doelpunten verschil maar de thuisploeg verkleinde het gat bij het rustsignaal helaas weer tot drie verschil: 11-14.

Na rust bleek ook topscorer Dennis de Jong weer ouderwets op schot te zijn. Net als in de eerste helft nam hij ook in de tweede helft het eerste doelpunt voor zijn rekening. Een aantal doelpunten later van Dennis de Jong en ook wat goals van o.a. Chanda Robijns had KVA  de voorsprong alweer weten uit te breiden naar 16-23. Dit gaf KVA de gelegenheid om een aantal wissels speeltijd te geven en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dit gebeurde dan ook. Het slotakkoord was voor Dennis de Jong en Sem Davelaar. Met twee goals noteerden zijn de eindstand op 21-28 en behaalde KVA haar zesde overwinning op rij!

Later op de dag bleek dat nummer twee Achilles had verloren van nummer vier Die Haghe. Nummer drie Dindoa won haar wedstrijd van laagvlieger NOVA en zodoende is KVA één puntje uitgelopen op de concurrentie. Dit zegt echter nog helemaal niets. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil tussen KVA en Die Haghe/Dindoa twee punten, terwijl Achilles nu volgt op drie punten. Bovendien speelt KVA o.a. nog tegen Dindoa en Die Haghe en dus is nog helemaal niets beslist in deze razend spannende competitie. Nu heeft de ploeg van Michael Hendriks even twee weken rust alvorens op zaterdag 7 maart de kraker wordt gespeeld tegen naaste belager Dindoa. De wedstrijd zal beginnen om 17.10 uur en wordt uiteraard gespeeld in de Nieuwe Bankras.