Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA zet Oranje Wit opzij in eerste uitwedstrijd van het seizoen: 7-15

KVA zet Oranje Wit opzij in eerste uitwedstrijd van het seizoen: 7-15

KVA is er op zaterdag 17 september in geslaagd om ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Op bezoek bij Oranje Wit in Dordrecht werd er redelijk eenvoudig met 7-15 gewonnen. Samen met promovendus Spirit is KVA na twee wedstrijden de enige ploeg met vier punten. Aanstaande zaterdag speelt de selectie thuis tegen de selectie van BEP.

Na een knappe overwinning op de eerste speeldag tegen titelkandidaat SDO/Fiable was het tijd voor misschien wel de meest verre uitwedstrijd van dit seizoen: op bezoek bij Oranje Wit uit Dordrecht. Volgens de eigen website een vereniging met zo’n 650 leden en de beschikking over niet één maar maar liefst twee eigen sporthallen. Oranje Wit is daarmee een van de grotere clubs in het korfbalgekke Drechtsteden-gebied en heeft bovendien haar jeugdteams op hoog niveau spelen.

Mede dankzij de concurrentie van andere korfbal bolwerken als PKC, DeetosSnel en bijvoorbeeld KCC raakt het met enige regelmaat wel haar beste spelers kwijt. Zo vertrok afgelopen zomer sterkhouder Mees Oppe nog naar buurman DeetosSnel en is de eerder naar KCC vertrokken Bo Oppe onlangs zelfs toegevoegd aan het Nederlands team. Misschien wel een beetje vergelijkbaar met de situatie waarin KVA zich bevindt. Denk aan Frank Mostard, Martin Coevert of de inmiddels weer teruggekeerde Bas van der Bijl.

Goed, waar KVA vorig weekend de eerste twee punten wist bij te schrijven daar had Oranje Wit een valse start. Na een 11-2 ruststand verloor men met 18-8 van het Voorburgse VEO. Ook deze wedstrijd leek de thuisploeg weer grote moeite te hebben met scoren. Het eerste kwartier wist men namelijk nul keer de korf te vinden. Goed nieuws zou je zeggen, ware het niet dat ook KVA welgeteld nul keer tot scoren kwam. En dat terwijl de meeste regenbuien inmiddels voorbijgetrokken waren. Toen de thuisploeg na ruim een kwartier voor de 1-0 mocht aantekenen was het in de aanval daarna ook direct raak voor KVA. Milena van Drongelen schoot vanonder de korf de 1-1 binnen. Toen het dekseltje inmiddels van beide korven verwijderd was lukte het KVA om afstand te nemen van de Dordtenaren. Met name de KVA-dames waren bijzonder goed op schot en zorgden zo voor een 3-7 ruststand.

Ook na rust lukte het de Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties formatie om de gelederen gesloten te houden. Oranje Wit bleek net als in haar eerste wedstrijd van het seizoen aanvallend machteloos en bij KVA was o.a. Milena van Drongelen met 6 goals ontketend. Ook aanvoerder Fabian Geveke schoot de tweede helft met scherp en zo lukte het KVA om redelijk eenvoudig de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen: 7-15 eindstand.

Aanstaande zaterdag speelt de KVA selectie een thuiswedstrijd. KVA 2 zal om 14.00 uur uitkomen tegen BEP 2 en KVA 1 neemt het om 15.30 uur op tegen BEP 1. Hopelijk tot dan!