Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint zinderende beslissingswedstrijd van KVS/Martitiem en blijft in de Overgangsklasse!

KVA wint zinderende beslissingswedstrijd van KVS/Martitiem en blijft in de Overgangsklasse!

Dankzij een magistrale 23-25 overwinning in de beslissingswedstrijd tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen is het door Camping An der Weser gesponsorde KVA verzekerd van handhaving in de Overgangsklasse. Een geweldige prestatie van de selectie en technische staf. KVA speelt hierdoor volgend seizoen wederom zowel op het veld als in de zaal in de Overgangsklasse. KVS/Maritiem zakt af naar de Eerste Klasse, maar zien we ongetwijfeld snel weer terug op hoger niveau!

Het was op alle fronten een schitterende dag in Alphen aan den Rijn. Bijna 150 meegereisde supporters uit Amstelveen en omstreken. Vuurwerk en confetti toen de wedstrijd begon en een Amstelveense supportersschare die de fans van KVS/Maritiem de gehele wedstrijd onder de duim hield. Dat de ploeg van scheidend trainer/coach Arno van der Vliet ook nog zo wist te pieken maakte de dag uiteraard helemaal compleet. Het feestje achteraf in de kantine en Café de Manen deed vermoeden of zojuist de titel was binnengesleept.

Niets was minder waar natuurlijk. KVA en KVS/Maritiem waren in de reguliere competitie slechts als zevende geëindigd in de Overgangsklasse. En van te voren was duidelijk dat die eindklassering een beslissingswedstrijd om handhaving zou betekenen.  KVA wist na de overwinning op KCR twee weken geleden al dat het daar aan toe was, KVS/Maritiem kwam daar op de laatste speeldag achter. Op voorhand een lastige klus zo leek het. In de zaalcompetitie verloor met immers nog tweemaal van de ‘supervissen’. Waarvan eenmaal met maar liefst 33-14!

De ploeg uit Scheveningen moet ongetwijfeld vol vertrouwen naar Alphen aan den Rijn zijn afgereisd. Terwijl KVA er helemaal klaar voor was om revanche te nemen. Voordat de kruitdampen van al het vuurwerk was opgetrokken was het toch de ploeg uit Scheveningen die de score wist te openen. Topschutter Youri Nadorp gaf gelijk zijn visitekaartje af en prikte de 1-0 binnen. KVA kon via Dennis de Jong aanhaken en liep tot en met de 5-4 achter de feiten aan. Dankzij drie herengoals op rij was het echter KVA dat met twee doelpunten voor kwam te staan: 5-7. Fabian Geveke had er op dit moment al drie in liggen.

KVS/Maritiem leek van slag, aan de kant werd het nog stiller dan het al was en het KVA publiek ging er nog maar eens achter staan. Het gat van twee doelpunten verschil werd vakkundig uitgebouwd naar drie: 6-9, 7-10 en 8-11, waarna Dennis de Jong met zijn derde doelpunt de ruststand op 9-13 in Amstelveens voordeel zette. Bij KVS/Maritiem moet het ongetwijfeld gedonderd hebben in de kleedkamer, terwijl bij KVA de ploeg scherp gehouden moest worden. Er was immers nog een tweede helft te spelen op het warme veld van kersverse Ereklasser Tempo.

Toch was het KVS/Maritiem dat de tweede helft een stuk beter begon dan KVA. Drie snelle doelpunten op rij zorgden ervoor dat KVA de ‘ruime’ voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Gelukkig was de uitstekend spelende Patrick de Jong op tijd op scherp om de 12-14 binnen te gooien, waardoor KVS/Maritiem niet op gelijkte hoogte wist te komen. Het waren in deze fase Romee Robijns en Patrick de Jong die de doelpunten voor KVA maakte. Mede dankzij het vele ‘vuile werk’ dat o.a. Milena van Drongelen, Jolien de Jonge en Bennie Hamersma op zich namen.

En als wanneer KVS/Maritiem bij een stand van 18-18 eindelijk weer op gelijke hoogte wist te komen, waren het daar invalster Paulien Kusters (haar eerste schot) en Dennis de Jong die het verschil weer op twee brachten: 18-20. De voormalig korfbalgrootmacht om de hoek van Madurodam uit Scheveningen haakte opnieuw aan: 20-20 en 21-21 maar lukte het nimmer om een voorsprong te pakken. In de slotfase van de wedstrijd haalde KVA de ultieme revanche voor een van de grootste nederlagen ooit in de competitie (de 33-14 eerder dit zaalseizoen in Scheveningen).

Het lukte KVA om ook in de slotfase van deze slopende wedstrijd scherp te blijven. Via 21-21 werd het verschil weer vakkundig op drie gebracht en dat bleek de laatste mentale dreun voor de tegenstander te zijn. Na de 21-24 van Patrick de Jong werd het feestje bij de supporters al gevierd, maar hoewel het scorebord aangaf dat het al tijd was, waren er nog enkele minuten te spelen. KVA speelde de laatste aanvallen echter vakkundig uit en als KVS/Maritiem de bal al naar haar aanvalsvak kreeg wist KVA ‘m bijna direct weer te onderscheppen.

De overwinning kwam niet meer in gevaar, en nadat Fabian Geveke van onder de paal de 22-25 in het mandje legde barstte het feest echt los. De 23-25 van Scheveningse zijde deerde niet meer, waarna scheidsrechter Winter voor het einde floot in Alphen aan den Rijn. Ultieme blijdschap, krampaanvallen en een enkele traan waren te zien op het veld, waarna uiteraard ook nog het massaal meegereisde publiek werd bedankt!

KVA heeft het gewoon geflikt! En niet alleen met de selectie, maar dankzij de hele vereniging. Alles stond deze week in het teken van deze wedstrijd en daar hebben ongelooflijk veel mensen een steentje (of steen) aan bijgedragen! Het bleek maar weer dat we met z’n allen een heel bijzondere club vormen. Een club die volgend seizoen ‘gewoon’ weer tweemaal in de Overgangsklasse te bewonderen zal zijn!