Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint wedstrijd om des keizers baard van het al gedegradeerde ZKV

KVA wint wedstrijd om des keizers baard van het al gedegradeerde ZKV

Het was een ietwat merkwaardige maar mooie middag in de Nieuwe Bankras. KVA en ZKV speelde de laatste competitieronde van de zaalcompetitie tegen elkaar en voor beide stond er niets meer op het spel. In een wedstrijd waarin KVA uiteindelijk met bijna heel het tweede de wedstrijd eindigde werd er met 24-23 gewonnen. 

Doordat de tegenstander van KVA 2 om 22.00 uur vrijdagavond te kennen gaf zich terug te trekken voor de laatste wedstrijd van het seizoen zat er nogal wat ruimte tussen het duel KVA  – ZKV en de wedstrijd daarvoor. Die tijd en ruimte werd mooi benut door de KVA Kangoeroes die nu eens lekker in de grote zaal konden trainen onder leiding van trainers Ella en Priscilla.

Daarnaast nam teambegeleider Paul Sydzes alvast een beetje afscheid (hij gaat ook nog door op het veld natuurlijk) door als balsponsor zijn doorloopbal raak te gooien. De selectie bedankte Paul op haar beurt met een prachtig spandoek. Nadat ook de Kangoeroes waren mee opgelopen en voorgesteld kon de wedstrijd in de toch nog aardig gevulde sporthal beginnen.

Patrick de Jong begon in de basis omdat zijn broer Dennis de Jong eerder deze week vader was geworden van zoon Vigo en vandaag niet aanwezig was. (Anouschka en Dennis, nogmaals gefeliciteerd) Met de verder gebruikelijke basisspelers gingen beide ploegen aardig gelijk op in het eerste kwartier. Bij een tussenstand van 5-5 sloeg KVA voor het eerst een gaatje naar 7-5. En die voorsprong werd voor rust niet meer weggegeven. ZKV kon telkens het verschil terugbrengen tot 1 doelpunt verschil tot aan een ruststand van 15-14 in Amstelveens voordeel.

Na rust was het ZKV dat direct de gelijkmaker noteerde en vervolgens ook op voorsprong kwam. Groter werd de achterstand niet voor KVA en met inmiddels al bijna het gehele tweede in de ploeg kwam men na 20-20 voor het eerst weer langszij: 21-20. De spelers uit KVA 2 waren immers nog fit en konden goed mee met het niveau van ZKV. De voorsprong werd dan ook niet meer weggegeven en zodoende werd het zaalseizoen met een overwinning afgesloten.

De selectie gaat zich de komende weken opmaken voor het restant van het veldseizoen, waar men nog vol aan de bak moet. Aanstaande dinsdag staat daar zomaar alweer de eerste training op het kunstgrasveld gepland!