Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint voor de derde keer dit seizoen van ROHDA: 16-25

KVA wint voor de derde keer dit seizoen van ROHDA: 16-25

Op zaterdag 4 februari toog de KVA selectie af voor een confrontatie met ROHDA in de Nieuwe Ookmeerhal in Amsterdam West. Nadat KVA 2 eerder op de dag had gewonnen van koploper OVVO 3 was het klokslag zes uur de beurt aan het vlaggenschip om af te rekenen met ROHDA. En zo geschiedde. Voor de derde keer dit seizoen (1x op het veld en 1x eerder dit zaalseizoen) werd er gewonnen van de ploeg in het geel en zwart. Na een 7-11 ruststand werd er uiteindelijk met maar liefst 16-25 gewonnen van de Amsterdammers.

Dat we met KVA ooit dezelfde successen zullen behalen als ROHDA in haar historie heeft behaald is een utopie. De Amsterdammers zijn één van de meest succesvolle korfbalclubs van Nederland met meerdere landskampioenschappen op het veld en in de zaal. Maar dat we dit seizoen nét iets beter zijn is toch best wel even lekker. Hoewel er nog een uitwedstrijd gepland staat in het voorjaar op het veld heeft KVA dit seizoen drie van de drie onderlinge confrontaties in winst weten om te zetten.

In de thuiswedstrijd in de Nieuwe Bankras eerder dit zaalseizoen lukte het KVA pas in de tweede helft om ROHDA definitief van zich af te schudden en dat was deze keer eigenlijk niet anders. KVA begon overigens wel furieus in een toch met matig gevulde sporthal. Topscorer van de dag Lieke den Hartog scoorde direct tweemaal en Yoni Bulterman tekende niet veel later voor de 0-3. ROHDA scoorde vervolgens de 1-3 waarna de doelpunten aan beide kanten even een poosje uitbleven. Een kwartier voor tijd was het Dylan van Sprang die de 1-4 binnenschoot waarna beide ploegen elkaar afwisselden met doelpunten: 7-11 ruststand.

In de tweede helft lukte het KVA dankzij doelpunten van o.a. Dylan van Sprang en Milena van Drongelen om de marge te vergroten naar zes doelpunten verschil: 10-16. De thuisploeg besloot vervolgens om met een aanvallende wissel nog één keer alles op alles te zetten maar dat mocht niet meer baten. Met name Lieke den Hartog, Milena van Drongelen en Dylan van Sprang bleven in de tweede helft goed op schot en brachten KVA op een 11-19 voorsprong. ROHDA kwam vervolgens nog wel ietsje dichterbij: 16-21 maar de laatste vier doelpunten waren toch weer van Amstelveense makelij: 16-15 eindstand.

Op de ranglijst ontstaat nu een kleine afscheiding. Sporting Delta en KVA lijken te gaan strijden om de koppositie terwijl daaronder een hele brede middenmoot aan het ontstaan is. Het verschil tussen nummer 3: ZKV en nummer 7: BEP is immers maar twee punten. Victum staat na acht gespeelde wedstrijden op een laatste plaats met 3 behaalde punten. Aanstaande zaterdag ontvangt KVA in eigen sporthal BEP uit Purmerend. De wedstrijd begint om 17.30 uur en wordt voorafgegaan door KVA 2 – Tempo 3 om 16.00 uur. Tot dan!