Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint van VEO en eindigt keurig op tweede plaats in Overgangsklasse

KVA wint van VEO en eindigt keurig op tweede plaats in Overgangsklasse

Hoogstaand was het niet, maar verdiend was het des te meer. KVA won op de laatste speeldag van het seizoen 2018/2019 met 20-19 van VEO en eindigt hiermee op de tweede plaats in de Overgangsklasse. Eén puntje minder dan kampioen De Meervogels (gefeliciteerd!) dat net als KVA ook wist te winnen op de laatste speeldag. Tegenstander VEO is door deze uitslag veroordeeld tot een beslissingswedstrijd om handhaving.

Na het gelijkspel van drie weken geleden op bezoek bij Futura moest KVA de koppositie afstaan aan De Meervogels. Daardoor had KVA met nog twee wedstrijden te gaan tegen de twee onderste ploegen het kampioenschap niet meer in eigen hand. Een overwinning op de laatste speeldag thuis tegen VEO en punt(en)verlies van De Meervogels tegen Pernix zouden KVA wel het kampioenschap opleveren. Helaas won De Meervogels ook haar laatste wedstrijd…

Tegenstander VEO uit Voorburg (En Omstreken) is een niet te onderschatten ploeg. Eerder dit veldseizoen had KVA het behoorlijk lastig in de uitwedstrijd. Daarnaast heeft VEO in tegenstelling tot KVA ook een prima zaalseizoen gedraaid. Net als KVA moest ook VEO deze laatste wedstrijd per se winnen. Bij winst op KVA was VEO zeker van directe handhaving in de Overgangsklasse.

En dus wist KVA dat het een tegenstander tegenover zich kreeg die er vol op zou klappen. En hoewel dit soms iets te letterlijk gebeurde speelde KVA zich daar met name in de tweede helft vaak goed onderuit. Op het inmiddels warme kunstgrasveld was de start van KVA uitstekend en was het VEO dat direct in de achtervolging moest. Milena van Drongelen was goed op schot en er leek geen vuiltje aan de hand. Toch kwamen de bezoekers kort voor rust steeds een beetje dichterbij en gingen uiteindelijk zelfs met een doelpuntje meer de rust in.

Na rust kon KVA weer orde op zaken stellen. De ploeg liep net als in de eerste helft weer uit van VEO en leek de overwinning tien minuten voor tijd wel op zak te hebben. Toch waren het de Voorburgers die net als in de eerste helft nog een kleine eindsprint inzette. De ploeg kwam terug tot drie doelpunten verschil, twee doelpunten verschil en na het missen van een stip aan KVA-zijde zelfs tot één doelpunt verschil 1 minuut voor tijd.

In Leiderdorp, zal er met angst en beven zijn gewacht op het beslissende fluitsignaal in Amstelveen. Velocitas wist namelijk dat zij gehandhaafd zouden zijn als VEO zou verliezen. Dat gebeurde dan ook. KVA trok aan het langste eind en won terecht met 20-19. KVA eindigt hiermee op een knappe tweede plaats en VEO is veroordeeld tot een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud tegen Valto. En we kunnen uit ervaring zeggen dat dat een zeer lastige ploeg is!

In de wedstrijd van het tweede en na afloop van de wedstrijd van het eerste werd er uiteraard nog even stilgestaan bij een aantal stoppende of lager spelende selectiespelers. Ook de trainers van KVA 2 werden in het zonnetje gezet na hun bewezen diensten dit seizoen. Ondanks de degradatie van KVA 1 in de zaal en KVA 2 op het veld was het toch weer een mooi en geslaagd seizoen. Volgend seizoen gaat de vernieuwde selectie er uiteraard alles aan doen om samen met een deels nieuwe staf verloren terrein terug te winnen!