Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint van NOVA en dwingt beslissingswedstrijd af om lijfsbehoud

KVA wint van NOVA en dwingt beslissingswedstrijd af om lijfsbehoud

Goed was het niet altijd, spannend was het vooral in de beginfase maar het belangrijkste was de overwinning en die kwam er! Dankzij de 19-25 winst op NOVA verzekerde KVA zich gisteren van een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Deze wordt a.s. zaterdag om 18.30 uur gespeeld tegen De Hoeve in de sporthal van DOS’46 in het Drentse Nijeveen. De winnaar van deze wedstrijd speelt ook volgend seizoen in de Overgangsklasse, de verliezende partij degradeert naar de Eerste Klasse. 

Met nog een speelronde te gaan in de reguliere zaalcompetitie stond KVA op een zevende plaats met slechts een punt voorsprong op nummer laatst NOVA. Omdat de nummer laatst degradeert naar de Eerste Klasse en de nummer zeven middels een beslissingswedstrijd op zaterdag 6 april nog kans heeft op lijfsbehoud waren de belangen voor beide ploegen meer dan duidelijk. Gezien de eerdere confrontatie dit seizoen was KVA misschien de favoriet maar in zo’n belangrijke wedstrijd kan natuurlijk van alles gebeuren.

Bij aankomst in de sporthal in het Utrechtse De Bilt oogde het allemaal een beetje rommelig en versleten. Het deed nog het meest denken aan sporthal De Kemphaan die ooit stond op de plek waar zwembad De Meerkamp nu staat. Alleen dan nog een tikkie ouder. Veel herrie en geluid voorafgaand aan de wedstrijd omdat NOVA 2 haar kampioenswedstrijd speelde (en won) maar bij de hoofdwedstrijd van de dag bleek dat het meeste publiek van MIA 3 afkomstig was en stroomde de zaal weer zo goed als leeg.

Gelukkig waren er nog heel wat KVA-supporters afgereisd naar De Bilt om de ploeg te steunen en die zagen KVA dan ook als eerste op voorsprong komen. Het stug achterverdedigende NOVA nam vervolgens echter wel kortstondig de leiding: 2-1. Maar hoewel KVA af en toe nog zichtbaar moeite had om goed om te gaan met de kansen die voortvloeide uit het achterverdedigen schoot het simpelweg een stuk scherper dan de thuisploeg. De 2-1 achterstand werd halverwege de eerste helft omgebogen tot een 3-7 voorsprong. Waarna KVA tot aan de rust het verschil nog iets wist te vergroten: 9-14 ruststand.

Met het inbrengen van lang geblesseerd geweest zijnde Maarten van Brenk aan NOVA-zijde werd er halverwege de rust al een alles of niets poging gedaan door NOVA. De oud Korfbal League-speler schoot dan ook direct met scherp en bracht de hoop bij de thuisploeg weer kortstondig terug: 11-15. KVA liet zich gelukkig niet gek maken en kon vervolgens weglopen naar een ruime 13-21 voorsprong halverwege de tweede helft.

Zoals wel vaker dit seizoen stokte de scores aan KVA-zijde vervolgens een paar minuten wat NOVA op haar beurt weer de gelegenheid gaf om zich terug in de wedstrijd te knokken. Twee minuten voor tijd stond KVA nog ‘maar’ met vier doelpunten voor: 19-23. Dankzij twee late afstandstreffers waaronder een buzzerbeater van Romee Robijns werd de eindstand bepaald op 19-25.

KVA eindigt het zaalseizoen zo op vijf punten en laat nummer laatst NOVA met twee punten achter zich. Aanstaande zaterdag speelt KVA op neutraal terrein de beslissingswedstrijd tegen het Friese De Hoeve. De wedstrijd zal worden gespeeld in de sporthal van DOS’46 in het Drentse Nijeveen. Uiteraard reizen we de ploeg achterna met een volle supportersbus! Wil je ook graag mee met de supportersbus? Geef je dan op door een WhatsAppje of e-mail te sturen naar Jorrit de Haas. (06-11182801, of jsdehaas@live.nl) Tijden, kosten en andere randzaken worden later bekend gemaakt.

Laten we er net zo’n feest van maken als afgelopen voorjaar toen we de ploeg met de hele vereniging naar de overwinning schreeuwden in de beslissingswedstrijd tegen KVS!