Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint van nummer laatst KCR en verzekert zich van beslissingswedstrijd

KVA wint van nummer laatst KCR en verzekert zich van beslissingswedstrijd

Dankzij een 20-15 thuisoverwinning op KCR uit Ridderkerk is KVA met nog een wedstrijd te gaan verzekert van een beslissingswedstrijd om handhaving in de Overgangsklasse. De 20-15 uitslag lijkt misschien ruim, maar het grootste gedeelte van de wedstrijd stonden beide ploegen akelig dicht bij elkaar. Mede dankzij enkele sterke invallers bleek KVA in de slotfase van de wedstrijd toch het koelbloedigst in de afronding te zijn. KCR degradeert dankzij deze uitslag naar de Eerste Klasse.

Dat de belangen groot waren was voor iedereen duidelijk. De bezoekers uit Ridderkerk kwamen zelfs met een supportersbus (met Feyenoord logo, je moet maar durven) naar Amstelveen toe. Inzet van dit weekend was namelijk plek 7 in de Overgangsklasse, die uiteindelijk lijdt naar een beslissingswedstrijd om handhaving tegen een nummer 7 uit een andere Overgangsklasse-poule. Voorafgaand aan de wedstrijd stond KVA slechts een puntje voor op KCR en dus was het zaak om het gat te vergroten naar een onoverbrugbare drie punten.

Waar het de laatste wedstrijden steevast matig aan de wedstrijd begon en al vroeg tegen een achterstand aan keek, was dat nu eens niet het geval. KVA startte scherp onder aanvoering van Patrick de Jong en pakte al snel een 4-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft was de voorsprong opgelopen naar vijf doelpunten verschil: 7-2. KCR knokte zich echter weer goed terug in de wedstrijd en bracht de stand op 9-8. KVA bleef echter wel een kleine voorsprong behouden en zocht met een 12-10 ruststand de kleedkamers op.

Na rust was het KCR dat de stand al vrij vlot gelijk wist te trekken naar 13-13 en 14-14. Vervolgens werd er door beide ploegen maar liefst een kwartier lang niet meer gescoord. De bezoekers hadden soms ontzettend lange aanvallen maar wisten de korf niet te vinden. Bij KVA werden Paulien Kusters en juniorendame Lieke den Hartog in het veld gebracht voor aanvallende impulsen en dit gaf direct het gewenste effect.

Beide dames wisten de korf gelukkig voor KVA weer te vinden en zo kon de ploeg in de slotfase van de wedstrijd weer weglopen van KCR. Via 14-14 werd het 19-14 en was de wedstrijd binnen. De eindstand van 20-15 was misschien iets geflatteerd maar daarom niet minder terecht. Met nog een wedstrijd te gaan weet KVA dat het als zevende zal eindigen en zodoende op zaterdag 9 juni een beslissingswedstrijd zal gaan spelen tegen Valto of KVS/Maritiem. Maar daar later meer over.