Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA nieuwe koploper na overwinning op ZKV

KVA nieuwe koploper na overwinning op ZKV

Het was zondag de grote, belangrijke dag voor KVA 1. De clash tegen ZKV stond namelijk op het programma. Wat was de inzet? De koppositie in de Overgangsklasse D. Met een goede wedstrijd, bloedzuivere Fabian Geveke en het KVA-publiek onder leiding van Onno pakte onze hoofdmacht de volle buit

Foto: ZKV

 

De wedstrijd begon rommelig aan Amstelveense kant. De kansen waren er wel, maar de Zaanse verdediging hield KVA in toom. En als je een aanval in toom houdt, ga je domme overtredingen maken. Twee stippen waren het resultaat en Bart Mostard maakte deze dan ook koelbloedig af. Was de verdediging van KVA goed? Absoluut. Domme overtredingen? Sporadisch. ZKV werd lam gelegd en de rebounds waren prima. Hierdoor kon KVA weer aanvallen opzetten en de score uitbreiden.

 

Na de tweede vakwissel viel KVA even volledig dicht. De aanvallen liepen niet zoals het zou moeten en de verdediging kwam niet toe aan het verdedigen in de beginfase van de eerste helft. ZKV wist dan ook de korf te vinden en het gat kleiner te maken. Uiteindelijk was het ons vlaggenschip dat aan het langste einde trok in de eerste helft en aan de thee ging met een ruststand van 5-8.

 

Na de theepauze startte KVA opnieuw sterk. Bart Mostard was fenomenaal in de rebound en Fabian Geveke wist de korf goed te vinden. Ook waren de gebroeders de Jong verdedigend sterk en wist de Zaanse aanval kort te houden met als kers op de taart een heerlijk blok van Jolien de Jonge.

 

Nadat Paulien Kusters en Petra Bos het veld in waren gekomen was het het telkens herhaling van het begin van de tweede helft. KVA kwam amper in gevaar en wist de wedstrijd uit te spelen zoals het bedoeld was. Hierdoor wist KVA de volle buit te pakken en te winnen met 12-18. KVA staat nu bovenaan in de Overgangsklasse D met 1 punt voorsprong op de nieuwe nummer 2, ZKV.