Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint thuis van nummer twee De Hoeve en blijft koploper

KVA wint thuis van nummer twee De Hoeve en blijft koploper

KVA is het jaar 2017 uitstekend begonnen. Het won op in de zevende speelronde met 26-22 van nummer twee De Hoeve. Mede dankzij het gelijkspel van AVO dezelfde dag is KVA nu koploper met drie punten voorsprong op de concurrentie. Vanzelfsprekend ging het allemaal niet tegen de stugge Friezen uit het gelijknamige dorp, maar de overwinning was zeker verdiend. Aanstaande zondag speelt KVA weer thuis. Opnieuw tegen een Friese tegenstander, ditmaal Mid Frylan.

Foto: Erwin Bartman – Korfbalfoto.nl

KVA startte de wedstrijd tegen De Hoeve ontzettend goed. Met o.a. goals van Dennis de Jong, Patrick de Jong en Bennie Hamersma werd er direct een gat van vier punten geslagen: 5-1. Waarop De Hoeve al heel vroeg in de wedstrijd de eerste time-out nodig had. Dit had effect, want de Friezen knokten zich terug tot 5-3 en bij 7-6 stond KVA nog maar één doelpunt voor. Op dat moment nam KVA de regie weer in handen. Met vijf goals op rij zorgde KVA weer voor een marge van 6 goals (12-6), waarna de ruststand 13-8 was.

En hoewel Dennis de Jong in de tweede helft direct voor de 14-8 zorgde, stopten de rood-groenen nog meer energie in de wedstrijd. Hoewel dit soms net over het randje ging bleek dit wel effectief. KVA zag de 14-8 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen toen De Hoeve halverwege de tweede helft terugkwam tot 15-14. Maar net als in de eerste helft kreeg KVA net op tijd weer de touwtjes in handen.

Met name dankzij de scherpe Dennis de Jong en Bennie Hamersma bracht KVA de marge weer op vier: 18-14. Dankzij goals van de KVA-dames Romee Robijns, Anouschka de Jong en Jolien de Jonge stond met nog 8 minuten zuivere speeltijd te gaan zelfs weer 22-16. Dennis de Jong bleek vervolgens echt niet meer te stoppen en nam ook nog drie van de laatste vier goals voor zijn rekening. De Hoeve kwam in de slotfase niet meer dichterbij genoeg om het echt spannend te maken en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 26-2 overwinning voor KVA.

Dankzij deze overwinning op nummer twee de Hoeve en het gelijke spel van nummer die AVO, staat KVA nu drie punten los van de rest. Maar met nog een halve competitie (7 wedstrijden) te gaan is er nog van alles mogelijk. Komende zondag speelt KVA zoals gezegd opnieuw thuis. Ook dan hopen we weer op een net zo’n goed gevulde Nieuwe Bankrashal als tijdens deze wedstrijd.

Alle uitslagen uit speelronde 7:

– KVA – De Hoeve: 26 – 22
– AVO – AKC: 27 – 27
– NKC’51 – Mid Fryslan: afgelast
– Amicitia – Groen Geel: afgelast

Stand na speelronde 7:

1. KVA 7-12
2. AVO 7-9
3. De Hoeve 7-9
4. Groen Geel 6-7
5. Amicitia 6-4
6. Mid Fryslan 6-4
7. AKC 7-4
8. NKC’51 6-3

Wedstrijdprogramma speelronde 8:

Za 14-01: Amicitia – AVO
Za 14-01: AKC – NKC’51
Za 14-01: De Hoeve – Groen Geel
Zo 15-01: KVA – Mid Fryslan

Wedstrijdverslagen uit speelronde 8: