Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint thuis van Dindoa bij herstart van de veldcompetitie

KVA wint thuis van Dindoa bij herstart van de veldcompetitie

Exact één week na de laatste officiële zaalwedstrijd heeft KVA de eerste overwinning binnengesleept bij de herstart van de zaalcompetitie. In eigen huis versloeg het door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde team Dindoa met 15-12. Dankzij deze overwinning blijft KVA op een tweede plaats staan in de Overgangsklasse en is men met nog vijf wedstrijden ook al officieel gehandhaafd. Nu volgen er twee vrije speelweekenden waarna op zaterdag 14 mei de selectie op bezoek gaat bij Wit Blauw uit Kampen.

Dat er dit seizoen een zaalcompetitie gespeeld kon worden was uiteraard een fijne meevaller voor eenieder die graag korfbalt. Het zorgde er echter wel voor dat de competitieplanning van het KNKV iets uitliep. In een aangepaste zaalcompetitie met beslissingswedstrijden was menig korfballer in Nederland nog tot 16 april in de zaal te vinden. En dat terwijl de hervatting van de veldcompetitie alweer gepland stond voor 23 april. Kortom, teams die genoodzaakt waren tot het spelen van beslissingswedstrijden moesten enkele dagen later alweer naar buiten om zich serieus voor te bereiden om het veldseizoen. Overigens had ook tegenstander Dindoa met deze situatie te maken en dus kon daar niet over geklaagd worden.

Waar KVA in de zaal degradatie uit de Overgangsklasse wist te voorkomen door in de beslissingswedstrijden af te rekenen met Sporting Trigon, daar staat de ploeg er op het veld stukken beter voor. In een andere poule maar op hetzelfde niveau had KVA eind oktober vorig jaar de eerste helft van het veldseizoen afgesloten met een tweede plaats op de ranglijst. Koploper is DOS Westbroek, dat in de zaal promoveerde naar de Hoofdklasse en daar ook op het veld de beste papieren voor heeft. De Utrechters staan immers drie punten voor op KVA en hebben dit veldseizoen pas eenmaal gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Daarentegen wist KVA dat het bij een overwinning op Dindoa al verzekerd zou zijn van handhaving in de Overgangsklasse. Genoeg om voor te spelen dus.

Op 18 september j.l. was KVA al met 10-16 te sterk voor de ploeg uit Ermelo. En hoewel die club niet sterk begon aan het veldseizoen was men intussen toch al opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst op slechts één puntje van KVA. Op een zonnig maar ietwat winderig veld werd de korf uiteraard iets minder makkelijk gevonden dan tijdens het zaalseizoen. Bas van der Bijl zette KVA op het goede spoor met openingsgoal na goed reboundwerk van Dylan van Sprang waarna Dindoa na 7 minuten spelen ook voor het eerst de korf wist te vinden. Met name het vak met Bas van der Bijl onder de korf kon vrijwel eindeloos herhalen op zoek naar een goal maar de 8-5 ruststand laat zien dat de doelpunten nog erg schaars waren.

Het zal aan het weer gelegen hebben maar in de tweede helft had KVA zonder zichzelf overdreven in te spannen ook geen moeite met het redelijk tamme Dindoa. De voorsprong van drie doelpunten verschil werd geconsolideerd en niet meer weggegeven. Onder leiding van o.a. Sem Davelaar en Bas van der Bijl (4 en 3 goals) en 8 doelpunten uit handen van de vier dames bleek KVA ook ditmaal net een maatje te groot voor de ploeg die in de zaal naar de Overgangsklasse wist te promoveren. Eindstand 15-12.

Met 13 punten uit 9 wedstrijden is KVA nu officieel gehandhaafd in de Overgangsklasse. Daarvoor is het gat met degradatiekandidaten ASVD/PV Systems en DOS Kampen simpelweg te groot. Het gat met koploper DOS Westbroek is nog altijd 4 punten en hoewel er nog een thuiswedstrijd volgt tegen deze ploeg is het de vraag of de Westbroekers daarvoor of daarna überhaupt nog punten gaan verspelen. Voorlopig is KVA twee weken vrij waarna op zaterdag 14 mei de uitwedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen wordt gespeeld.