Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint thuis met speels gemak van BEP uit Purmerend: 19-8

KVA wint thuis met speels gemak van BEP uit Purmerend: 19-8

Ook op de derde speeldag van dit veldseizoen is het KVA gelukt om twee punten bij te schrijven aan het totaal. Op eigen veld, voor een hoop publiek werd BEP vrij gemakkelijk met 19-8 aan de kant gezet. Na drie speelronden staat KVA nu samen met Spirit aan kop in de Overgangsklasse. Laat dat nou net de tegenstander zijn van aanstaande zaterdag. Dan reist de KVA selectie namelijk af naar het Gelderse Voorthuizen.

Na in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe veldseizoen zowel van SDO/Fiable als Oranje Wit gewonnen te hebben was het dit weekend BEP dat op bezoek kwam in Amstelveen. De ploeg uit Purmerend won in het openingsweekend ruim van OVVO maar ging vorige week nipt onderuit tegen ROHDA. Overigens stonden KVA en BEP enkele weken geleden ook al tegenover elkaar in het veld. Toen nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en destijds was het KVA dat de wedstrijd wist te winnen.

Zoveel moeite KVA vorig weekend in Dordrecht had om de eerste goal te maken zo snel ging het ditmaal. Binnen 15 seconden zag Dylan van Sprang zijn schot al door de korf te vinden en bracht daarmee KVA op een eerste voorsprong. BEP, dat ook aardig wat uitpubliek had meegenomen naar Amstelveen kon tot 2-2 aanhaken maar mede dankzij twee vrijwel identieke afstandsschoten van Fabian Geveke breidde KVA de voorsprong uit naar 6-2. Tien minuten voor rust was het Bas van der Bijl die KVA voor het eerst op een verschil van 5 doelpunten bracht: 9-4. Yoni Bulterman bepaalde met een raak afstandsschot de ruststand op 11-6.

Ook na rust was KVA heer en meester in het veld en hadden de bezoekers vooral aanvallend maar weinig in te brengen. Doormiddel van een rake afstandstreffer van Dylan van Sprang kwam KVA met 14-7 voor te staan en wist het deze voorsprong later nog uit te breiden tot 17-7. De gasten gaven zich intussen al lang en breed gewonnen waardoor de wedstrijd ietwat gezapig eindigde. Romée Robijns bepaalde vanonder de korf de eindstand op 19-8.

Met 6 punten uit 3 duels gaat KVA samen met Spirit aan kop in de Overgangsklasse. De promovendus uit Voorthuizen is tot nu toe misschien wel dé verrassing in deze competitie. De voor KVA onbekende ploeg lijkt net als KVA de korf makkelijk te kunnen vinden en versloeg afgelopen weekend nog VEO met indrukwekkende cijfers: 9-17. Kortom, een ploeg waar KVA het ongetwijfeld heel zwaar tegen zal krijgen. Tegelijkertijd een mooie krachtmeting voor beide teams om te kijken hoe ze ervoor staan, De wedstrijd Spirit  – KVA begint om 15.30 uur in Voorthuizen, publiek is meer dan welkom!