Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ruim van Achilles en eindigt net als vorig seizoen op de tweede plaats

KVA wint ruim van Achilles en eindigt net als vorig seizoen op de tweede plaats

Dankzij een ruime thuisoverwinning op Achilles (28-15) is KVA dit zaalseizoen op een knappe tweede plaats geëindigd in de Overgangsklasse. Net als vorig seizoen overigens toen de strijd met Sporting Delta overigens een stuk spannender was dan de strijd met kampioen Die Haghe dit seizoen. Toch is een tweede plaats, met een op drie posities gewijzigd team, een prestatie om trots op te zijn. En wellicht kunnen we volgend zaalseizoen een plekje hoger eindigen.

Begin januari won KVA ook al vrij ruim van Achilles. In het immens grote sportcampus Zuiderpark werd het destijds 14-24 voor KVA al ging het toen niet zonder slag of stoot. Letterlijk gezien dan, want de thuisploeg pakte in die wedstrijd maar liefst 3 gele kaarten en was behoorlijk gefrustreerd op zichzelf en de arbitrage. Hoe anders was het deze keer. KVA won andermaal met grote cijfers van de Hagenezen maar in het veld ging het er gelukkig een stuk sportiever aan toe. Net als begin dit kalenderjaar overigens gingen beide ploegen tot aan de rust behoorlijk gelijk (15-13) op waarna KVA in de tweede helft het verschil maakte.

Achilles begon de wedstrijd overigens met enkele sterkhouders op de bank waardoor het met een gewijzigd team aan de wedstrijd tegen KVA begon. Twee heren waren als coach mee met Achilles A1 om de kampioenswedstrijd (gefeliciteerd met het kampioenschap) te coachen en kwamen pas later de sporthal binnen. Een andere heer bleef de gehele wedstrijd aan de kant zitten. Desondanks lukte het KVA niet direct om hiervan te profiteren. Het stond wel de gehele eerste helft op voorsprong maar kon nooit echt weglopen van de gasten.

Gek genoeg toen Achilles in de tweede helft besloot om haar sterkhouders in het veld te brengen was het KVA dat ineens de geest gevonden leek te hebben. Dat Achilles maar tot twee(!) doelpunten kwam in de tweede helft draagt uiteraard ook niet bij aan een spannende wedstrijd maar KVA bleef er gelukkig wel rustig op los scoren. Tien minuten voor tijd leek het erop alsof de 30 doelpunten makkelijk gehaald zouden kunnen worden. Helaas kwam het zover niet, maar dat veel spelers na afloop naar elkaar uitspraken dat ze een heerlijke wedstrijd gespeeld hadden is een goed teken.

Want ondanks dat KVA nooit echt heeft meegedaan om het kampioenschap eindigt het zoals eerder gezegd wel weer op een knappe tweede plaats in de Overgangsklasse. En dat in een poule die van te voren als loodzwaar werd geacht plus het feit dat we sinds vorig seizoen maar liefst basisspelers kwijt zijn geraakt (Enza Bulterman en Yoni Bulterman naar Dalto, Bas van der Bijl geblesseerd en Fabian Geveke lager spelend). Tel daarbij op dat KVA 2 in haar debuutseizoen in de Reserve Overgangsklasse al drie wedstrijden voor het einde veilig was en je mag concluderen dat qua prestaties de KVA-selectie meer dan voldoende gepresteerd heeft.

Voor nu rest alleen nog het tweede deel van de veldcompetitie die op zaterdag 6 april hervat wordt met thuiswedstrijden op ons eigen veld. De selectie komt daarin uit in respectievelijk de Hoofdklasse en Reserve Hoofdklasse en kan daarin net als tijdens dit zaalseizoen weer de steun van al het publiek gebruiken.