Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ruim maar neemt pas in het laatste kwart afstand van Victum

KVA wint ruim maar neemt pas in het laatste kwart afstand van Victum

In de een na laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen heeft KVA de punten thuis kunnen houden. In een vrij rustige Nieuwe Bankrashal lukte het tegenstander Victum het driekwart wedstrijd om KVA de vuur aan de schenen te leggen maar wist KVA in de slotfase definitief afstand te nemen van de tegenstander. Het werd uiteindelijk 25-14 en daarmee kan KVA de druk, met nog drie wedstrijden te gaan enigszins op koploper Sporting Delta blijven houden dat dit weekend eveneens afgetekend wist te winnen.

Na een paar weekjes van rust is het tijd voor het slot van de zaalcompetitie. Nog vier wedstrijden te gaan en KVA lijkt zo goed als veroordeeld tot de tweede plaats op de ranglijst. Een mooie prestatie maar veel schiet je er nou ook weer niet mee op. Alleen de nummer één uit de poule promoveert immers naar de Hoofdklasse en kwalificatie voor Europees Korfbal zit er ook niet echt in. Het enige wat de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert kan doen is alles winnen en hopen dat koploper Sporting Delta nog ergens de mist in gaat.

Of het aan het tijdstip lag, of vanwege het feit dat een kampioenschap ietsjes verder uit bereik ligt weten we niet. Feit is dat het afgelopen zaterdag stukken rustiger was in de Nieuwe Bankrashal dan de afgelopen weken. Wie ook ontbrak was Romée Robijns. Zij was deze week met vakantie en ontbrak daarom net als in de uitwedstrijd tegen Victum (toen reserve) in de basis van KVA. Met vijf sterke dames in de hoofdmacht is dat gelukkig geen probleem en zodoende wist men met wie het vandaag de punten moest proberen in eigen huis te houden.

In Houten ging dat eerder dit zaalseizoen niet heel gemakkelijk. KVA scoorde destijds zelf een hoop doelpunten maar kreeg ze ook redelijk gemakkelijk om de oren. Tegen de nummer laatst uit de poule werd destijds met 23-26 gewonnen. En zo’n type wedstrijd leek het ditmaal ook te gaan worden. Want net als kort voor de Kerstvakantie lukte het KVA in eerste instantie maar niet om weg te lopen van de ploeg in de paarse shirts. Via 4-2 en 7-4 kwam KVA wel verdiend op voorsprong maar echt lekker liep het niet. Zodoende werd Bart Mostard al in de eerste helft gebracht voor Sem Davelaar en kon het met een 9-6 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Victum moet ongetwijfeld gedacht hebben dat er iets te halen viel dit weekend en kwam in de tweede helft nog een stukje dichterbij. Via 14-10 werd het 14-12 en intussen maakte Fabian Geveke plaats voor invaller Lukas van Leeuwen waarna de eerder gewisselde Sem Davelaar weer het veld in kwam voor Dylan van Sprang. Net op het moment dat Victum gedacht moet hebben toe te kunnen slaan was KVA gelukkig weer bij de les en kon het uitlopen naar 20-13 en vervolgens zelfs 25-13. Er werd uiteindelijk met 25-14 gewonnen en dat was meer dan verdiend. De uiteindelijke uitslag was misschien wat geflatteerd.

Uiteindelijk andermaal een ‘vierpunten weekend’ voor de selectie dat volgende week kan afreizen naar de Zaanstreek. Eerst komt KVA 2 in actie tegen KZ/Thermo4U 4 en later op de dag speelt KVA de uitwedstrijd tegen ZKV in Zaandam. Hopelijk tot dan!