Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA 2 wint overtuigend van nummer laatst Hoogkerk 2

KVA 2 wint overtuigend van nummer laatst Hoogkerk 2

Dankzij een 32-13 overwinning op rode lantaarndrager Hoogkerk 2, is KVA 2 nog altijd in de race om lijfsbehoud in de Reserve Overgangsklasse. Want hoewel KVA 2 er met nog twee wedstrijden te gaan niet goed voor staat is er nog van alles mogelijk. Daarvoor dienen de laatste twee wedstrijden gewonnen te worden en dient de directe concurrentie punten te morsen.

De wedstrijd tegen Hoogkerk 2, was er een die eerder dit jaar geen doorgang vond wegens de vele sneeuwval. Hoogkerk 2 kon destijds niet naar Amstelveen rijden en zodoende werd er afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd gespeeld. De tegenstander was door trainer Serge Kaaikamp vooraf goed geanalyseerd en het strijdplan was bij alle spelers bekend. En hoewel KVA 2 goed startte, kon Hoogkerk 2 in de beginfase ook goed meekomen (3-3). Hierna was het KVA 2 dat steeds verder weg kon lopen.

KVA 2 was oppermachtig en had vooral fysiek veel meer in te brengen bij de heren terwijl de dames veel beweeglijker bleken te zijn dan de tegenstandsters. Via een 7-3 tussenstand gingen beide ploegen met een 16-8 tussenstand de kleedkamers in.

Gedurende de tweede helft bleek dat het al gedegradeerde Hoogkerk 2 de strijd al had opgegeven, terwijl KVA 2 rustig doorging met het maken van doelpunten. Het ging zelfs zo gemakkelijk dat het af en toe lastig was om de concentratie hoog te houden. Het doel om het aantal doelpunten in de eerste helft te evenaren werd daarentegen wel gehaald. Hoogkerk 2 kwam zelf nog maar tot vijf doelpunten, waardoor KVA overtuigens met 32-13 de belangrijke twee punten binnenhaalde.

Zoals gezegd maakt KVA 2 hierdoor nog altijd een kleine kans op rechtstreekse handhaving in de Reserve Overgangsklasse. Daarvoor moeten de laatste twee wedstrijden in ieder geval gewonnen worden. Te beginnen met directe concurrent SCO 2 op zondag 5 maart in de Nieuwe Bankrashal. De laatste wedstrijd van het seizoen is uit in Groningen tegen andermaal Hoogkerk 2.