Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint openingswedstrijd moeizaam van DOS Kampen

KVA wint openingswedstrijd moeizaam van DOS Kampen

KVA is het seizoen 2017/2018 in de Overgangsklasse goed begonnen. Na de degradatie van vorig seizoen uit de Hoofdklasse is de hoofdmacht dit jaar op een aantal plaatsen gewijzigd. Nieuwkomers Jeffrey de Deijn, Martine Rog en Coen van der Vliet begonnen allen in de basis. Verder zijn de vertrouwde gezichten Dennis de Jong, Fabian Geveke, Romée Robijns, Anouschka de Jong en Jolien de Jonge nog steeds van de partij.

Waar (op Die Haghe na) alle andere ploegen vorige week al in actie kwamen begon voor KVA het nieuwe seizoen dus een weekje later. En daardoor was al bekend dat DOS Kampen vorige week verrassend had gewonnen van titelkandidaat GKV uit Gorinchem. KVA kon dus een sterke opponent verwachten deze zaterdagmiddag.

Desondanks was het toch KVA dat de betere ploeg was in de beginfase en direct een ruime voorsprong kon nemen. Helaas lukte het de ploeg van coach Arno van der Vliet niet om deze verder uit te bouwen in de loop van deze eerste helft. Daardoor lukte het de bezoekende ploeg om kort voor rust toch nog aan te haken bij KVA waardoor KVA met een minieme voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Gedurende de tweede helft bleef KVA de hete adem van de Kampenaren in de nek voelen. Maar steeds als de geel zwarten dachten erop en erover te kunnen gaan had KVA een antwoord paraat in de vorm van een doelpunt. In de slotfase van de wedstrijd liep KVA nog even weg naar vier doelpunten verschil waarna de scheidsrechter van dienst affloot bij een 21-18 eindstand.

Er werd in deze eerste wedstrijd nog niet super goed gespeeld, maar de eerste twee punten zijn weer binnen. En dat is toch waar het om gaat. Aanstaande dinsdagavond speelt KVA de inhaalwedstrijd uit speelronde 1 op bezoek bij Die Haghe in Den Haag, waarna het a.s. zaterdag alweer thuis speelt tegen BEP uit Purmerend.