Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint op eigen veld knap van Dalto/Klaverblad Verzekeringen

KVA wint op eigen veld knap van Dalto/Klaverblad Verzekeringen

KVA heeft de eerste twee punten binnen in de Ereklasse. Op eigen veld werd er geschiedenis geschreven door met 14-13 te winnen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. De eerste twee punten ooit op het hoogste niveau van Nederland. En dan te beseffen dat het uitduel nog met 32-16 werd verloren. Een knappe prestatie dus van het team van trainer/coach Elmer Coevert.

KVA 2 kwam eerder op de dag in actie tegen het tweede team van Dalto/Klaverblad Verzekeringen en kwam er net als in de eerste wedstrijd net niet aan te pas. Verdedigend zit het goed in elkaar maar het scorend vermogen laat in deze wedstrijden helaas nog wat te wensen over. Desondanks is een 12-15 nederlaag geen verkeerd resultaat. Onder het oog van lekker veel toeschouwers en aangezwengeld door de beats van DJ Alp was het om 16.00 uur de beurt aan beide hoofdmachten. En wie de eerdere uitslagen van KVA in de Ereklasse (en dan met name tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen) zou denken dat KVA absoluut geen kans had tegen de Korfbal League 2-ploeg. Het tegendeel werd bewezen.

Yara van den Burgt startte in deze wedstrijd overigens in de basis op de plek van Milena van Drongelen. Laatstgenoemde had in de voorbereiding op deze wedstrijd niet mee kunnen trainen en viel later in de wedstrijd nog zeer beslissend in. Na een foutje van voormalig teamgenoot Yoni Bulterman was het diezelfde Yara van den Burgt die KVA op 1-0 bracht vanaf de strafworpstip. Net als vorige week in de wedstrijd tegen KZ/Keukensale.com speelde de ploeg met veel meer zelfvertrouwen. Met Bart Mostard wederom voorop in de strijd kon KVA in eerste instantie tot 3-4 bij blijven bij de tegenstander.

Daarna was het de geel/zwarte brigade dat kon uitlopen naar 4-7 maar net als in de thuiswedstrijd tegen Fiks bleef het spannend in de eerste helft. De gasten schoten, misschien wel door een gebrek aan concentratie, niet met scherp en KVA had veel verdedigende rebounds. Mede daardoor werd er met een 6-7 ruststand de kleedkamers opgezocht. Maar waar tegen KVA in de tweede helft tegen Fiks niets meer in te brengen had daar bleef het nu in de wedstrijd. En hoe mooi is het om in één vak Lukas van Leeuwen, Lieke den Hartog en Sem Davelaar te hebben staan samen met Karen van der Doelen. Drie van hen spelen al sinds de Kangoeroes bij elkaar in het team.

In het andere vak hadden Romée Robijns en Dylan van Sprang overigens jeugdinternationals Fenna Cavelaars en Kris Boere onder controle. Maar telkens wanneer KVA dacht aan te haken was het Dalto/Klaverblad Verzekeringen dat het verschil weer op twee wist te brengen. Intussen wisselden Laurens de Groot en Lukas van Leeuwen elkaar zo nu en dan door en werd ook Milena van Drongelen (eerste schot direct raak: 9-10) gebracht voor Karen van der Doelen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen-coach Jesper Oele voelde zich intussen genoodzaakt om Rene Siedsma binnen de lijnen te brengen en Yoni Bulterman werd afgelost door oudere zus Enza Bulterman. De bezoekers hadden met een reservebank van 27 personen (reserves en staf) dan ook genoeg mensen om uit te kiezen in deze wedstrijd.

Met nog een kwartier te spelen begon het geloof in een goed resultaat bij de KVA-spelers, de reservebank en het publiek steeds meer toe te nemen. Zeker nadat Romée Robijns met een fraaie doorloopbal de stand op 10-11 wist te brengen en Yara van den Burgt niet veel later de 11-11 binnen knalde. Na een aantal doelpunten om en om stond het met nog 8 minuten te spelen 13-13 en ontstond er een ongelooflijke spannende slotfase. KVA was mede dankzij de sterk reboundende Sem Davelaar in staat om lange aanvallen te spelen terwijl de bezoekers besloten om met twee dames van 1.90m in de rebound te gaan aanvallen.

Uiteindelijk was het Lukas van Leeuwen die een aantal minuten voor tijd de winnende namens KVA binnenschoot. Vanaf de zijlijn prikte hij de bal keurig binnen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen probeerde in de resterende tijd nog van alles om tenminste de gelijkmaker te forceren maar dit lukte niet. Na het eindsignaal leek het heel even of KVA zojuist kampioen was geworden maar de eerste twee punten ooit op het hoogste niveau komt daar uiteraard wel een beetje bij in de buurt ;)

Omdat Fiks knap gelijkspeelde bij KZ/Keukensale.com lopen deze twee ploegen nu uit op de rest. KVA en Dalto/Klaverblad Verzekeringen staan onderaan met beide twee punten. Al is het onderling verschil en doelsaldo ver in het voordeel voor de ploeg uit Driebergen. Zowel KVA als Dalto/Klaverblad Verzekeringen strijden dus nog met elkaar om die vervelende plek 4 op de ranglijst te vermijden. Daarvoor heeft KVA wel nog minimaal één puntje extra nodig. Misschien kan deze aanstaande zaterdag wel behaald worden wanneer de selectie afreist naar Oegstgeest voor de dubbele confrontatie met Fiks. Wellicht tot dan!