Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint op bezoek bij Groen Geel en kan zondag thuis kampioen worden

KVA wint op bezoek bij Groen Geel en kan zondag thuis kampioen worden

Dankzij een 21-23 overwinning op bezoek bij Groen Geel, is KVA nog maar een wedstrijd verwijderd van het kampioenschap. Met een voorsprong van twee punten op naaste concurrent ZKV is minimaal een gelijkspel al genoeg in de laatste thuiswedstrijd tegen Phoenix. Daarmee zou KVA een unieke prestatie leveren door te promoveren naar de veld Hoofdklasse. 

Het was aardig druk langs de lijn in Wormerveer. Veel toeschouwers van de thuisclub en gelukkig ook heel veel meegereisde KVA-supporters. Deze zagen een gelijkopgaande eerste helft waar met name in de eerste twintig minuten volop werd gescoord. Beide ploegen vonden de korf gemakkelijk en zo stond het na een kwartier spelen al 8-8. KVA bleef vervolgens aan de goede kant van de score hangen, maar zag Groen Geel kort voor rust toch weer op gelijke hoogte komen. Met een 13-13 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. KVA leek moeite te hebben om het spel van de eerste helft door te zetten en kon al snel aan een inhaalrace beginnen. Want hoewel KVA tot 15-15 bij kon blijven, daar was het Groen Geel dat even later uitliep naar een 18-15 voorsprong met nog een kwartier te spelen.

KVA voelde dat het iets extra’s moest geven om een overwinning ui het vuur te slepen en gooide er een schepje boven op. Dit zorgde onder andere voor felle duels tussen Bart Mostard en zijn directe tegenstander Ivan Karsters. KVA kwam terug tot 18-17 en later ook tot 19-18, waarna Groen Geel de marche weer op twee verschil zette: 20-18.

Bart Mostard en Fabian Geveke zorgde even later ervoor dat het geloof op een goede afloop weer helemaal terugkwam door beide een keer te scoren: 20-20. Groen Geel had ook nog wel zin in een goal en schoot prompt de 21-20 nog binnen. Inmiddels begon de thuisploeg met het uitvoeren van enkele publiekswissels voor afscheidnemende spelers.

Hierdoor nam de scherpte wellicht wat af bij Groen Geel, waardoor KVA bij machte was om de achterstand van een doelpunt verschil  om te buigen naar een voorsprong: 21-22. Bart Mostard zorgde voor de laatste goal door vanaf de strafworpstip de 21-23 binnen te gooien. KVA heeft hiermee een zeer grote stap gezet naar een eventueel kampioenschap. De ploeg van trainer Arno van der Vliet kan het aanstaande zondag thuis afmaken. We zien jullie dan graag allemaal langs de lijn!