Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ook van Wit Blauw en is nu drie wedstrijden ongeslagen

KVA wint ook van Wit Blauw en is nu drie wedstrijden ongeslagen

Wat een weelde! Na drie gespeelde wedstrijden is de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde hoofdmacht van KVA nog altijd ongeslagen in de Overgangsklasse. Een groot verschil met vorig seizoen toen er met met een weliswaar gedeeltelijk andere samenstelling én in een andere poule drie keer op rij verloren werd. Na ASVD/PV Systems en Dindoa werd ditmaal Wit Blauw/Green Organics uit het Overijsselse Kampen aan de zegekar gebonden: 21-20.

Net zo ‘makkelijk’ als in de eerste thuiswedstrijd tegen ASVD/PV Systems ging het echter allerminst. De bezoekers uit Kampen waren gewaagd aan KVA maar trokken zoals gezegd aan het kortste eind. Daarbij moet vermeldt worden dat KVA de gehele wedstrijd nooit op achterstand heeft gestaan maar wel continu de hete adem in de nek bleven voelen van Wit Blauw/Green Organics. Toch was het KVA dat duidelijk het beste uit de startblokken kwam. Aan de hand van een opnieuw ontketende Yoni Bulterman (7 doelpunten) leek KVA al vroeg een gat te slaan met Wit Blauw/Green Organics door met 7-3 voor te komen.

De ploeg uit Kampen heeft echter met name aan de herenkant ook een aantal echte scherpschutters rondlopen en halverwege de eerste helft zorgden o.a. zij ervoor dat er een 7-7 tussenstand af te lezen viel op het scorebord. Toch was het KVA dat uiteindelijk met een 13-11 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. KVA en Wit Blauw/Organics ontliepen elkaar qua niveau nauwelijks en bij 16-16 halverwege de tweede helft stonden beide ploegen andermaal weer op dezelfde hoogte. Maar waar in het ene vak vooral Yoni Bulterman de doelpunten op haar rekening nam begon het andere vak in de tweede helft de doelpunten meer over elkaar te verdelen. Fabian Geveke en Sem Davelaar scoorden er samen 9, terwijl bijvoorbeeld ook Lieke den Hartog 3 keer de korf wist te vinden.

Hoewel KVA in de absolute slotfase een voorsprong van drie doelpunten verschil nog verkleind zag worden naar één verschil en het in de allerlaatste minuut echt nog wel even billenknijpen was, was deze overwinning zeker niet onverdiend. Het achttal van hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert stond immers een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong en dan is het wel zo lekker om die twee punten ook echt binnen te slepen.

Samen met DOS Westbroek is KVA nu koploper in de Overgangsklasse B en dat smaakt natuurlijk naar meer. Aanstaande zaterdag speelt KVA gelukkig alweer een thuiswedstrijd en zal het opnieuw alles geven om de twee punten in Amstelveen te houden. De huidige nummer drie van de ranglijst: Antilopen/Lancyr Deelen uit het Utrechtse Leusden komt dan op bezoek. De wedstrijd zal zoals altijd starten om 15.30 uur en wordt om 14.00 uur voorafgegaan door de wedstrijd tussen beide tweede teams.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– KVA – Wit Blauw: 21-20
– Tweemaal Zes – Antilopen: 13-15
– DOS Kampen – Dindoa: 10-18
– DOS Westbroek – ASVD: 29-20

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. DOS Westbroek 3-6
2. KVA 3-6
3. Antilopen 3-4
4. Tweemaal Zes 2-2
5. Dindoa 3-2
6. Wit Blauw 3-2
7. ASVD 2-0
8. DOS Kampen 3-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

– ASVD
Wit Blauw
DOS Westbroek
DOS Kampen
Dindoa