Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ook tweede competitiewedstrijd op bezoek bij Dindoa in Ermelo

KVA wint ook tweede competitiewedstrijd op bezoek bij Dindoa in Ermelo

Na de overtuigende start van vorige week in eigen huis tegen ASVD/PV Systems (25-10 overwinning) stond dit weekend de lastige uitwedstrijd tegen Dindoa op het programma voor KVA. Een lastige ploeg om tegen te spelen, dat weten we immers nog wel van het laatste zaalseizoen dat gespeeld werd voor de corona onderbreking. In tegenstelling tot KVA was Dindoa echter niet goed aan het seizoen begonnen. De Ermeloërs verloren vorige week de eerste competitiewedstrijd met 18-14 op bezoek bij Tweemaal Zes. 

Nadat KVA 2 eerder op de middag met 18-11 onderuit ging tegen kampioenskandidaat Dindoa 2 was het dus de beurt aan de Amstelveense hoofdmacht. Zij konden ongetwijfeld een getergd Dindoa verwachten. Voor hen was het immers net als voor ons vorige week de eerste thuiswedstrijd sinds lange tijd. Er stond dan ook lekker veel publiek langs de lijn op het prachtige complex van de thuisclub en gelukkig waren er ook heel wat Amstelveense supporters de ploeg van hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert achterna gereisd.

Zij zagen in de eerste helft twee ploegen die elkaar verdedigend veel druk gaven en zo elkaar moeilijk tot scoren lieten komen. Hoewel de KVA-dames met name aanvallend hun opponenten vaak de baas waren en de KVA-heren reboundend hun zaakjes goed op orde hadden waren de doelpunten schaars in de eerste helft.  Zo stond er na een halfuur spelen een 3-6 voorsprong voor KVA op het scorebord en was het zaak om in de tweede helft deze voorsprong vast te houden en misschien wel uit te breiden.

En dat lukte alleraardigst. Dindoa wist zich geen raad met o.a. de lange Bas van der Bijl die in de verdediging ontzettend veel ballen wist te onderscheppen. Tel daarbij op de enorme aanvalskracht met het Amstelveense dameskwartet en de goede schutters Dylan van Sprang, Sem Davelaar en Fabian Geveke. Zij speelden aanvallend een puike wedstrijd door continu een goede aanvalsopbouw te verzorgen en niet te snel tot schot te komen.

Hoe meer de tweede helft vorderde hoe duidelijker werd dat KVA de wedstrijd zou gaan winnen. Dindoa had simpelweg te weinig in de melk te brokkelen om de wedstrijd enigszins spannend te maken. Jonathan van der Horst en Lukas van Leeuwen vielen in de slotfase nog in voor Dylan van Sprang en aanvoerder Fabian Geveke. De 10-16 einduitslag oogt wellicht wat magertjes maar als je voor de tweede wedstrijd op rij slechts 10 goals tegen krijgt doe je het als ploeg gewoon ontzettend goed. Kortom, KVA heeft haar eerste twee wedstrijden van dit nieuwe seizoen in de Overgangsklasse in winst omgezet en is daarmee samen met DOS Westbroek en Tweemaal Zes (dat nog maar één keer in actie kwam) de enige ongeslagen ploeg in de poule.

Aankomend weekend speelt KVA weer thuis. Ditmaal tegen het sterk geachte Wit Blauw/Green Organics uit Kampen. Deze ploeg verloor op de eerste speeldag van DOS Westbroek maar won dit weekend de stadsderby van DOS Kampen en wil die goede lijn ongetwijfeld graag doorzetten in Amstelveen. De wedstrijd KVA – Wit Blauw/Green Organics staat gepland op zaterdag 25 september en begint om 15.30 uur.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– Dindoa – KVA: 10-16
– Wit Blauw – DOS Kampen: 20-17
– Antilopen – DOS Westbroek: 11-23
– ASVD – Tweemaal Zes: a.s. dinsdag

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. KVA 2-4
2. DOS Westbroek 2-4
3. Tweemaal Zes 1-2
4. Wit Blauw 2-2
5. Antilopen 2-2
6. ASVD 1-0
7. DOS Kampen 2-0
8. Dindoa 2-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

Dindoa