Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ook thuis van Sporting Trigon en handhaaft zich in de Overgangsklasse

KVA wint ook thuis van Sporting Trigon en handhaaft zich in de Overgangsklasse

Na een klinkende 30-17 thuisoverwinning op Sporting Trigon heeft KVA zich verzekerd van minimaal nog een zaalseizoen in de Overgangsklasse. Net als vorige week bleek KVA te sterk voor de ploeg uit Leiden, waardoor die ploeg volgend zaalseizoen in de Eerste Klasse zal uitkomen. Aanstaande zaterdag speelt KVA overigens alweer haar volgende competitiewedstrijd maar dan op het veld. Dan komt Dindoa uit Ermelo op bezoek in Amstelveen. De wedstrijd start om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door een bomvol thuisprogramma.

Zoals gezegd won KVA vorige week de eerste (van twee) beslissingswedstrijd met ruime cijfers en daarmee was een grote stap naar lijfsbehoud al gezet. Het wedstrijdverslag van de Leidenaren kopte al met de titel ‘Adieu Overgangsklasse’ en daarmee leek ook bij Sporting Trigon wel duidelijk dat een verschil van 11 doelpunten niet mee goed gemaakt kon worden in de returnwedstrijd in Amstelveen. Ook het plan om vol risico te spelen om KVA daarmee zenuwachtig te maken kon eigenlijk al direct de prullenbak in.

In een redelijk volle sporthal kwam KVA dan ook al gauw met 6-1 voor te staan. Vanaf dat moment was de spanning in deze tweeluik, voor zover die er nog was, eigenlijk ook gelijk al weg. Voor KVA was het misschien ook wel gewoon zaak om de wedstrijd professioneel en gecontroleerd uit te spelen om zo met een goed gevoel afscheid te kunnen nemen van dit zaalseizoen. Dat lukte dan ook vrij aardig, de bezoekers werden in tegenstelling tot de eerste wedstrijd al in de eerste helft overhoop gespeeld: 19-8 ruststand.

Ook na rust wist KVA de korf gemakkelijk de korf te vinden en kon het de voorsprong uitbreiden naar 26-12. Dat gaf het trainersduo Patrick de Jong en Elmer Coevert dan ook de kans om nog viermaal te wisselen. De Leidenaren leken vervolgens nog iets dichterbij te komen: 27-17 maar de laatste drie doelpunten waren weer van Amstelveense makelij: 30-17 eindstand en een 54-30 overwinning als we de doelpunten uit beide wedstrijden bij elkaar optellen.

Kortom, KVA handhaaft zich op overtuigende wijze in de Overgangsklasse en Sporting Trigon speelt volgend zaalseizoen een niveautje lager. Overigens wel met schonere kleedkamers dan bij ons afgelopen zaterdag. Het handbaltoernooi eerder op de dag had duidelijk zijn sporen achtergelaten en dat was absoluut geen visitekaartje. Dat hebben ze in de Vijf Meihal wel goed voor elkaar. KVA maakt zich nu op voor het tweede deel van het veldseizoen dat aanstaande zaterdag alweer begint met een thuiswedstrijd tegen Dindoa. De wedstrijd begint om 15.30 uur.