Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint ook de uitwedstrijd van KVZ’23 en doet weer helemaal mee in de Hoofdklasse

KVA wint ook de uitwedstrijd van KVZ’23 en doet weer helemaal mee in de Hoofdklasse

In de week voor Pinksteren won KVA de allereerste wedstrijd in de voorjaarspoule in de Hoofdklasse. Op eigen veld werd destijds KVZ’23 verslagen na een goede tweede helft. En ook in Zaandam zorgde KVA ervoor dat de twee punten mee naar Amstelveen gingen. Opnieuw werd er gewonnen, nu met 16-20. Dankzij deze tweede overwinning op rij doet KVA weer helemaal mee in de Hoofdklasse en zijn de komende twee wedstrijden tegen Antilopen (uit) en BEP (thuis) allesbepalend in de strijd om handhaving of een eventueel kampioenschap.

De ontmoeting tussen KVZ’23 en KVA afgelopen zaterdag 25 mei was alweer de vierde onderlinge confrontatie van dit seizoen. In het afgelopen zaalseizoen wist de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert eenmaal ruim te winnen (thuis) maar ging het in Zaandam hard onderuit. De Zaandammers degradeerden in het afgelopen zaalseizoen overigens wel naar de Eerste Klasse. In de Hoofdklasse op het veld treffen beide ploegen elkaar dus weer tweemaal en opnieuw wist KVA de eerste wedstrijd in Amstelveen te winnen. De vraag was dus of er ditmaal wél gewonnen kon worden op bezoek bij de fusieclub.

Omdat Milena van Drongelen nog niet volledig hersteld was begon dit keer niet Karen van der Doelen maar de jonge Renée Verlinde in de basis. Twee weken eerder viel zij goed in en scoorde bovendien drie keer. De belangen waren vooraf duidelijk. Bij winst zou KVA weer helemaal meedraaien in deze Hoofdklasse-poule met vier clubs en bij verlies zou KVA op de laatste plaats komen te staan en zou in ieder geval een eventueel kampioenschap vrijwel onhaalbaar zijn geworden.

Goed, zover kwam het dus niet. Op een kletsnat leek KVA eindelijk iets meer op de ploeg die het afgelopen zaalseizoen was. Verdedigend zat het goed in elkaar en ook vielen de doelpunten in de eerste helft wat gemakkelijker. Waar de laatste drie wedstrijden telkens met een achterstand de kleedkamers werd opgezocht ging men nu met een ruime 5-11 voorsprong aan de thee.

De thuisploeg was intussen meer bezig met op- en aanmerkingen maken op de arbitrage terwijl bij KVA met name Lieke den Hartog vrolijk doorging met het maken van doelpunten. KVZ’23 wisselde nog een aantal keer en bij KVA werd de eveneens jonge Laurens de Groot een paar keer tactisch binnen de lijnen gebracht. De voorsprong voor KVA kwam echter nooit echt in gevaar. Er werd met 16-20 gewonnen en daarmee komt het puntentotaal na vier wedstrijden nu op vier punten. Dat zijn er twee minder dan koploper BEP en die ploeg treffen we op de laatste speeldag dan weer in Amstelveen.

Maarrr, om die wedstrijd spannend te laten worden dient er daarvoor (aanstaande zaterdag) eerst gewonnen te worden op bezoek bij Antilopen uit Leusden. En dat dat niet bepaald een makkelijke opgave is moge duidelijk zijn. Een paar weken eerder verloor KVA op eigen veld namelijk met maar liefst 12-19 van deze ploeg. Kortom, in Leusden zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt om een overwinning binnen te slepen en wie weet is er daarna in de laatste speelronde nog iets moois mogelijk…