Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint met 22-26 op bezoek bij nummer laatst ZKV

KVA wint met 22-26 op bezoek bij nummer laatst ZKV

KVA heeft voor de vierde keer dit zaalseizoen een wedstrijd in winst om weten te zetten. Op bezoek bij ZKV in Zaandam werd er met 22-26 gewonnen en dat zorgt ervoor dat KVA is gestegen naar een gedeeld derde plaats op de ranglijst met 8 punten uit 7 duels. Het gat met nummer laatst ZKV is nu opgelopen tot 6 punten, terwijl de voorsprong op Ons Eibernest nog altijd 4 punten is. Achilles blijft ondanks de nederlaag van dit weekend tegen KVS, koploper met 11 punten.

Na in de laatste speelronde voor de kerst op het nippertje gewonnen te hebben van HKV/Ons Eibernest wachtte in 2018 opnieuw een ploeg uit de onderste regionen van de ranglijst. ZKV had tot dusver slechts twee punten verzameld en dus kon KVA bij een overwinning zes punten voor komen te staan op de Zaandammers. Een club waar de laatste jaren bijna steevast tegen wordt gespeeld en waar beide ploegen altijd aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Toch is er bij ZKV heel wat veranderd sinds dit seizoen. Waar bij KVA de basis al jarenlang vrijwel hetzelfde is zijn er in de selectie van ZKV heel wat wijzigingen doorgevoerd. Spelers en speelsters zijn gestopt of vertrokken naar andere clubs en dat heeft ervoor gezorgd dat een groot gedeelte van de succesvolle A1 van vorig jaar nu in het eerste speelt bij ZKV. Deze jonge ploeg heeft vooralsnog moeite om de punten te pakken en dat zorgt ervoor dat de Zaandammers momenteel op een degradatieplaats staan.

Toch is het zo dat deze jonge ploeg vaak goed start aan de wedstrijden die ze spelen. Zo ook tegen KVA. KVA liet zich ietwat overrompelen door het energieke spel van de thuisploeg en kwam al gauw op een 2-0 achterstand te staan. Halverwege de eerste helft liep KVA nog steeds achter de feiten aan bij een tussenstand van 8-5. KVA maakt vervolgens 8-6 en Paulien Kusters straft tot tweemaal toe een foute pass van ZKV af en maakt eigenhandig weer gelijk: 8-8.

Dennis de Jong brengt KVA daarna met de vierde goal op rij voor het eerst op voorsprong 8-9, waarna Bennie Hamersma even later in de wedstrijd KVA voor het eerst een gaatje van twee doelpunten verschil bezorgt: 11-13. De energie lijkt bij de thuisploeg eventjes te zijn verdwenen, de ploeg pakt geen rebounds meer en bij KVA lukt dit een stuk beter. Via 11-13 bouwt met de voorsprong gestaag uit tot een 13-18 tussenstand bij het rustsignaal.

Een comfortabele ruststand zou je zeggen, maar ZKV lijkt in de ondergrondse bunkers die dienen als kleedkamers toch weer nieuwe energie gevonden te hebben. Een kopie van de eerste helft dreigt voor KVA, want opnieuw voert ZKV de druk hoog op en met resultaat! De nummer laatst knokt zich knap terug tot 19-19 en intussen valt Patrick de Jong in voor de moegestreden Jeffrey de Jonge (ehh Deijn).

Nog meer ervaring in de ploeg lijkt direct zijn vruchten af te werpen. Fabian Geveke en Paulien Kusters nemen de ploeg weer op sleeptouw en knallen de 19-20 en 19-21 binnen. A-junior Enza Bulterman valt intussen in voor Milena van Drongelen voor nog meer aanvallende kracht. Via 20-22 wordt het binnen not-time 20-24 en daarmee lijkt het verzet bij ZKV gebroken. Enza Bulterman krijgt vervolgens nog een strafworp mee die Dennis de Jong koelbloedig naar binnen gooit: 20-25.

Hoewel er nog 5 minuten te spelen zijn gebeurt er niet zo veel meer in de wedstrijd. ZKV heeft de krachten verspeeld en KVA weet dat de twee punten binnen zijn. Fabian Geveke scoort de laatste goal namens KVA en ook ZKV scoort nog tweemaal, waardoor de eindstand in sporthal De Struyck bepaald wordt op 22-26. Een heel lekkere overwinning voor KVA dat nu met acht punten uit zeven duels op een gedeeld derde plaats staat op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag speelt KVA een thuiswedstrijd. Om 19.30 uur wordt er gespeeld tegen De Meervogels uit Zoetermeer. Daarvoor speelt KVA 2 een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap tegen De Meervogels 2. Deze wedstrijd begint om 18.10 uur. Tot dan!