Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint laatste thuiswedstrijd van Tweemaal Zes en herovert tweede plaats

KVA wint laatste thuiswedstrijd van Tweemaal Zes en herovert tweede plaats

KVA heeft haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst weten om te zetten. Onder toeziend oog van lekker veel supporters werd er met 18-14 gewonnen van Tweemaal Zes en daarmee neemt KVA de tweede plaats over van de ploeg uit Maartensdijk. Aankomende zaterdag sluit de hoofdmacht het seizoen af met een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde DOS Kampen alwaar de tweede plaats op de ranglijst definitief kan worden bevestigd. Alle ogen zullen echter gericht zijn op KVA 2. Het tweede team van KVA speelt op hetzelfde tijdstip (15.30 uur) haar kampioenswedstrijd op bezoek bij Wageningen 3.

Samen met Tweemaal Zes en Dindoa is KVA in de race om de titel ‘best of the rest’. Want dat koploper DOS Westbroek deze speelronde het kampioenschap zou binnenslepen stond eigenlijk al bij voorhand vast. Zij speelden immers thuis tegen het nog altijd puntloze DOS Kampen. Tweemaal Zes, Dindoa en KVA strijden daarachter om de tweede plaats en hoewel dat geen ticket oplevert voor play-offs of laat staan Europees Korfbal is dat toch nog iets om voor te strijden. Voorafgaan aan deze speelronde was het Tweemaal Zes dat de tweede plaats in handen had maar KVA wist dat het bij een overwinning die positie kon overnemen.

Op een heerlijk zonnig veld was het KVA’s topscorer van de dag Yoni Bulterman die binnen 10 seconden al de 1-0 wist binnen te prikken. Tweemaal Zes zorgde voor een snelle gelijkmaker maar KVA had duidelijk veel meer reboundoverwicht dan de gasten uit Maartensdijk. Dat zorgde er over het algemeen voor dat KVA lange aanvallen kon spelen op zoek naar een doelpunt. Bij de bezoekers stond het vizier in de eerste helft duidelijk iets minder op scherp wat resulteerde in een 9-3 ruststand.

Na rust waren de bezoekers duidelijk iets beter op schot en wisten zodoende de spanning iets meer terug te brengen in de wedstrijd. Maar telkens wanneer Tweemaal Zes dacht de aansluitingstreffer gevonden te hebben was daar KVA dat iets terug kon doen. Want hoewel Tweemaal Zes de tweede helft met 9-11 wist te winnen was het KVA dat met een 18-14 eindstand aan het langste eind trok en daarmee de tweede plaats in de poule wist over te nemen.

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg van hoofdtrainers Elmer Coevert en Patrick de Jong op bezoek bij DOS uit Kampen voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begint om 15.30 uur maar zoals gezegd zullen alle ogen deze dag gericht zijn op KVA 2 dat in Wageningen promotie naar de Reserve Overgangsklasse kan afdwingen bij een overwinning op Wageningen 3.