Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint in Zeeland van ONDO en kan met een goed gevoel de zaal in

KVA wint in Zeeland van ONDO en kan met een goed gevoel de zaal in

KVA heeft de eerste helft van deze veldcompetitie afgesloten met een 14-17 overwinning op ONDO. In het Zeeuwse Sint Laurens, vlakbij Middelburg was de ploeg van hoofdtrainer Michael Hendriks te sterk voor de promovendus. Dankzij deze belangrijke overwinning klimt KVA naar de vierde plaats op de ranglijst en kan het met een goed gevoel beginnen aan het zaalseizoen. Die gaat op zaterdag 23 november van start met een thuiswedstrijd tegen Antilopen in de Nieuwe Bankrashal.

Nadat de hoofdmacht eerst ’s morgens vroeg om 10.30 uur aanwezig was in Alphen aan de Rijn om het tweede team aan te moedigen (11-16 winst op Tempo 3), kon de groep inclusief reserves doorreizen naar Zeeland. Een rit van twee uur die halverwege uiteraard even doorbroken werd met een heerlijke lunch. In Sint Laurens, een dorp met nog geen 1000 inwoners pal naast Middelburg speelt dit seizoen het plaatselijke ONDO voor het eerst in de Overgangsklasse. En niet geheel onverdienstelijk. De ploeg won dit seizoen thuis al van Excelsior en VEO,  twee ploegen waar KVA juist al van verloor.

KVA was dus gewaarschuwd voor ONDO. Een ploeg waar in de eerste speelronde van dit seizoen ook al tegen gespeeld werd. In Amstelveen werd het toen 24-21 voor KVA maar ook daar kwamen de Zeeuwen al goed voor de dag. Met een snel aanvalsspel rondom de korf bleek die ploeg af en toe lastig te verdedigen.

Ondanks de verre afstand waren er nog redelijk wat supporters afgereisd naar Zeeland om de ploeg aan te moedigen. Zij zagen hoe KVA als beste uit de startblokken kwam. Ondanks een snelle 1-0 achterstand kwam KVA even later met 1-4 voor te staan. ONDO had op haar beurt genoeg kansen maar was niet zuiver in de afronding. Dat zorgde voor irritaties bij de thuisploeg, waarbij het arbitrale duo het geregeld moest ontgelden. KVA bleef rustig en kon de voorsprong gedurende de eerste helft nog een klein beetje uitbouwen.

In de tweede helft had KVA het verdedigend een stuk beter onder controle. Ruim tien minuten voor tijd stond de ploeg nog met zes doelpunten verschil voor. Met de steun van het publiek gaf de thuisploeg nog een keer gas en met resultaat! De voorsprong van zes doelpunten verdween binnen no-time naar een voorsprong van twee doelpunten en ONDO had het geloof weer helemaal terug.

Op dat soort momenten is het knap om te zien dat KVA de rust kan weten te bewaren en de ervaren spelers het team op sleeptouw kunnen nemen met belangrijke doelpunten. Aanvoerder Fabian Geveke schoot KVA eigenhandig weer naar een verschil van vier doelpunten waarna de winst vrijwel niet meer kon ontglippen. Intussen kreeg de opnieuw sterk spelende Milena van Drongelen nog een publiekswissel waarna de eindstand werd bepaald op 14-17.

Een terechte overwinning op een lastig te bespelen tegenstander. Maar bovenal pakt KVA nu drie belangrijke punten uit de laatste twee wedstrijden waarmee het gat naar de degradatieplaatsen weer een klein beetje vergroot is. Intussen verloor koploper Pernix nog van SDO/Blijwerkt en dus gaan we na het zaalseizoen nog een spannend einde beleven op alle fronten in deze poule. Nu eerst een weekje vrij, daarna twee weken trainen en oefenwedstrijden spelen waarna de selectie op zaterdag 23 november de zaalcompetitie begint met thuiswedstrijden.