Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint in Purmerend van BEP en kan zich opmaken voor topper tegen Sporting Delta

KVA wint in Purmerend van BEP en kan zich opmaken voor topper tegen Sporting Delta

KVA heeft op zaterdagavond 3 december de lastige uitwedstrijd tegen BEP met 22-28 weten te winnen. Na een moeizame start waarin de ploeg uit Purmerend nog even op voorsprong stond had KVA bij rust een voorsprong van drie doelpunten: 14-17. Na rust bleef BEP in eerste instantie goed mee scoren maar lukte het KVA in de slotfase om de voorsprong nog iets uit te breiden: 22-28 eindstand. Volgende week zaterdag speelt KVA thuis tegen mede koploper Sporting Delta. Vanwege het kerstdiner die avond wordt de wedstrijd al om 15.45 uur gespeeld in de Nieuwe Bankras. 

Nadat KVA 2 eerder op de dag op het nippertje had gewonnen op bezoek bij Tempo 3 (15-16) was het tijd voor de hoofdwedstrijd van de dag. En dat was natuurlijk niet Nederland – Verenigde Staten maar BEP – KVA gespeeld in sporthal De Beuk. Een overigens prachtige frisse sporthal met ontzettend gezellige kantine. Misschien dat de gemeente Amstelveen daar nog wat van kan leren. Als je als korfbalclub dan toch geen eigen sporthal hebt dan kan je namelijk maar beter zoiets hebben zoals men in Purmerend heeft.

Na de wedstrijd tegen ROHDA een week eerder was de wedstrijd tegen BEP opnieuw tegen een tegenstander waar ook tijdens de veldcompetitie al tegen werd gespeeld. Destijds werd er op eigen veld vrij gemakkelijk gewonnen maar zo gemakkelijk als toen ging het deze keer zeker niet. BEP maakte het vorige week titelkandidaat Sporting Delta ruim één helft al meer dan lastig, dus was KVA gewaarschuwd. Ook deze avond was net namelijk BEP dat goed aan de wedstrijd startte en dankzij onder meer goed verdedigingswerk met 5-3 voor kwam te staan.

KVA wist zich na ongeveer 10 minuten spelen te herpakken en wist de korf ineens gemakkelijk te vinden. de 5-3 achterstand werd binnen no-time omgebogen naar een 6-10 voorsprong. De doelpunten volgden elkaar nadien aan beide zijdes in rap tempo op waardoor er gerust werd met de tamelijk hoge tussenstand van 14-17 in Amstelveens voordeel. Na rust lukte het de thuisploeg niet om het verschil van drie doelpunten te verkleinen en de wedstrijd écht spannend te maken. Telkens wanneer BEP dacht terug in de wedstrijd te kunnen komen was daar KVA met een effectief antwoord.

Waar KVA in de eerste helft nog 14 tegentreffers moest toestaan waren dat er in de tweede helft uiteindelijk maar 6. KVA, dat in de tweede helft nog een aantal wissels inbracht scoorde zelf ook niet meer zoveel als in de eerste helft maar wist de voorsprong dankzij 9 doelpunten wel uit te breiden en won zo verdiend met 22-28. Kortom, een doelpuntrijke wedstrijd waarin BEP meer tegenstand wist te geven dan in de eerdere ontmoetingen dit jaar. KVA kan zich nu opmaken voor de topper tegen Sporting Delta aankomende zaterdag. Mede door het ontbreken van een wedstrijd van KVA 2 (7 ploegen in de poule, dus een weekend vrij) én het Kerstdiner op die avond wordt deze wedstrijd gespeeld om 15.45 uur in de Nieuwe Bankras. Desondanks hopen we toch op veel thuispubliek om ons vlaggenschip te komen aanmoedigen. Tot dan!

 

Stand na speelronde 2:

1. ZKV
2. Sporting Delta
3. KVA
4. Victum
5. KOAG
6. ROHDA
7. BEP
8. Achilles

 

Programma zaterdag 10 december:

– KVA – Sporting Delta
– KOAG – ROHDA
– BEP – ZKV
– Achilles – Victum