Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA wint belangrijk uitduel van BEP in knotsgekke competitie

KVA wint belangrijk uitduel van BEP in knotsgekke competitie

De hoofdmacht van KVA heeft zichzelf een heel goede dienst bewezen door in speelronde 8 van de zaalcompetitie te winnen op bezoek bij BEP. In de gloednieuwe sporthal De Beuk in Purmerend werd er met 20-27 gewonnen. Hiermee zet KVA opnieuw een kleine stap richting handhaving in de Overgangsklasse, maar intussen staat het ook slechts twee punten achter op de koploper. Welkom in de knotsgekke competitie van de Overgangsklasse C!

KVA nam het dit weekend op tegen BEP uit Purmerend. Niet in de oude vertrouwde Beukenkamp met zijn donkerbruine houten vloer, maar in de nieuwe sporthal De Beuk net even verderop. Een sporthal die een beetje doet denken aan de nieuwe thuishal van KZ/Hiltex en voor deze wedstrijd best wel goed gevuld was. Natuurlijk veel BEP-supporters, maar ook bijna 50 KVA-supporters waren afgereisd om de ploeg te steunen.

KVA zou bij een overwinning op BEP 3 punten voor kunnen komen op deze ploeg en met het al bijna gedegradeerde ZKV op de laatste plaats is dat vrij belangrijk. Te meer omdat in deze poule elke ploeg van elkaar lijkt te kunnen winnen. (en dat ook doet). Het lijkt er dan ook op dat je zelfs met 12 punten nog niet zeker zult zijn van handhaving in deze poule. Een paar overwinningen de komende tijd zijn dus meer dan welkom.

Toch was het BEP dat het beste aan de wedstrijd en begon en al vrij snel met 2-0 voor kwam. Dennis de Jong noteerde de eerste KVA-goal, maar vervolgens bleef men achter de feiten aanlopen. Via 5-5 en 6-6 kwam KVA daarna met 8-6 en 9-7 achter te staan. KVA had het zwaar en kwam niet tot goede en lange aanvallen. Toch was het Paulien Kusters die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat het weer gelijk werd: 9-9, waarna notabene oud BEP-speler Jeffrey de Deijn KVA voor het eerst op voorsprong schoot: 9-10.

Deze voorsprong gaf KVA voor rust niet meer weg. Via 10-13 en 11-14 kwam KVA zelfs met drie doelpunten verschil voor te staan. Maar mede dankzij een magische goal een halve seconde voor het rustsignaal van BEP-speler Thimo Zijdenbos kon de thuisploeg de schade nog redelijk beperken: 13-14 ruststand.

Maar wie dacht dat BEP deze sterke eindsprint van de eerste helft in de tweede helft door kon zetten had het mis. Dankzij drie doelpunten op rij was het KVA dat ijzersterk startte aan het tweede bedrijf in Purmerend. Onder aanvoering van een ontketende Fabian Geveke, Jolien de Jonge en Paulien Kusters bouwde KVA de voorsprong zelfs uit naar maar liefst 9 doelpunten verschil: 15-24. Met nog een kwartier te spelen leek de buit al bijna binnen, maar dan ken je BEP nog niet.

BEP is een stugge ploeg die nooit opgeeft. Dat hebben we de laatste seizoenen en ook dit seizoen wel weer gezien. En ook nu lukte het de groen-witte brigade om nog één keer sterk terug te komen. BEP scoorde immers ineens weer vijf keer op rij en verkleinde zo de achterstand tot 20-24. KVA wist een aantal minuten geen korf meer te vinden en dat terwijl er nog ruim 5 minuten te spelen waren. BEP rook weer kansen en op de tribune hoopte de meegereisde supporters dat KVA heel snel weer een doelpunt zou kunnen maken.

En dan is het lekker dat KVA over enkele uitstekende ervaren spelers beschikt die niet snel in paniek raken. Waar BEP nog hoopte op een miraculeuze comeback, daar had KVA een uitstekend antwoord. Paulien Kusters, Bennie Hamersma en Romée Robijns maakten aan alle spanning een einde door de eindstand op 20-27 te schieten en daarmee twee kostbare punten toe te voegen aan het puntentotaal.

KVA heeft nu 10 punten uit 9 duels en staat op een vijfde plaats op de ranglijst. Maar omdat koploper KVS/Maritiem verloor en nummer twee Achilles gelijkspeelde tegen nummer vier DOS kruipt de ranglijst totaal in elkaar. Koploper Achilles heeft met 12 punten immers maar twee punten meer dan KVA. Ook onderin blijft het spannend. HKV/Ons Eibernest won voor de derde keer op rij en is inmiddels BEP voorbij op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt KVA de uitwedstrijd tegen DOS Westbroek (in sporthal De Vierstee in Maartensdijk). Bij een overwinning hoeft KVA misschien even niet naar onderen te kijken, maar in deze poule weet je het eigenlijk nooit…