Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA weet zeker lijkende overwinning opnieuw niet over de streep te trekken

KVA weet zeker lijkende overwinning opnieuw niet over de streep te trekken

Tien minuten voor tijd stond KVA nog met 16-13 voor, maar voor de zoveelste keer dit seizoen gaf de ploeg een overwinning in de slotfase uit handen. DOS Westbroek was ook in de thuiswedstrijd met een doelpunt verschil de winnende ploeg. Het werd uiteindelijk 18-19 voor de gasten. KVA blijft hierdoor achter de zaken aanlopen en mag aanstaande zaterdag op bezoek bij het sterke Wit Blauw uit Kampen.

Na de overwinning op NOVA van vorige week was duidelijk dat er deze week opnieuw gewonnen moest worden om aansluiting te kunnen behouden met de middenmoot. Het begin van KVA was echter niet goed te noemen. De vele aanvallen leidden tot niets en hoewel de gasten ook niet goed speelden kwamen zij wel met 0-3 voor te staan. Bijna halverwege de eerste helft had KVA nog maar een keer weten te scoren en keek het tegen een 1-6 achterstand aan.

KVA kwam deze slechte start gelukkig wel te boven en kon daarmee de inhaalrace inzetten. Bij rust stond de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Podologie gesponsorde formatie nog maar twee doelpunten achter: 6-8. Na rust gaf KVA nog wat extra gas en schoot binnen mum van tijd de 7-8 en 8-8 binnen. Deze comeback gaf KVA de energie om door te drukken en zelfs een voorsprong te pakken.

Verdedigend stond KVA goed en daardoor lukte het om ruim tien minuten voor tijd zelfs met 16-13 voor te komen. De hele zaal voelde dat wanneer de 17-13 zou vallen dat dat de genadeklap zou zijn. Helaas voor KVA bleef deze goal uit. DOS Westbroek profiteerde optimaal en knokte zich dankzij drie doelpunten op rij knap terug tot 16-16. KVA maakte vervolgens nog wel de 17-16 maar zag de bezoekers andermaal drie keer op rij scoren: 17-19. KVA scoorde nog wel de 18-19 en had daarna nog kansen op de gelijkmaker maar deze bleef uit.

En zo verloor KVA dit seizoen voor de zoveelste keer met miniem verschil. De ploeg staat nog altijd zevende op de ranglijst en wil zo graag omhoog. Aanstaande zaterdag wacht er weer een nieuwe kans op een mooi resultaat. Dan reist de selectie af naar Kampen om het op te nemen tegen Wit Blauw.