Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA weet thuis niet te imponeren tegen BEP en gaat ten onder

KVA weet thuis niet te imponeren tegen BEP en gaat ten onder

KVA is er niet in geslaagd om ook de tweede thuiswedstrijd van dit veldseizoen in winst om te zetten. BEP uit Purmerend was in de derde speelronde met 17-22 duidelijk te sterk voor de Amstelveense hoofdmacht. Met een overwinning uit drie wedstrijden staat KVA er nu niet al te best voor in de rangschikking. Aanstaande zaterdag kan men zich revancheren op bezoek bij Pernix in Leiden.

KVA en BEP strijden als sinds jaren tegen elkaar in de competitie. Beide clubs en selectiespelers kennen elkaar al jarenlang. Sinds dit seizoen speelt bij KVA een oud BEP-speler, namelijk Jeffrey de Deijn. Ingrediënten genoeg dus voor een mooie korfbalmiddag. Ondanks het mindere weer waren er veel toeschouwers, waaronder veel meegereisd uit Purmerend.

KVA begon de wedstrijd zonder sterkhouders Dennis de Jong en Romée Robijns in de basis. Eerstgenoemde kon niet op tijd aanwezig zijn vanwege zijn werk en Romée zat voor haar werk in het buitenland. Voor hen startten Bennie Hamersma en Tamara Schekermans in de basis.

Helaas bleek BEP deze middag over twee heren te beschikken die niet leken te kunnen missen. 19 van de 22 tegendoelpunten werden door dit duo gescoord. Bij rust keek KVA al tegen een 11-14 achterstand aan. Ondanks enkele wissels lukte het KVA niet om dichterbij te komen. Sterker nog, BEP liep zelfs nog een klein beetje weg. De eindstand van 17-22 was dan ook geheel terecht.

Aanstaande zaterdag reist de KVA selectie af naar Leiden om het aldaar op te nemen tegen het sterk begonnen Pernix.