Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA weet opnieuw met ruim verschil te winnen van DOS Westbroek

KVA weet opnieuw met ruim verschil te winnen van DOS Westbroek

KVA is er zaterdagavond 27 januari in geslaagd om voor de tweede keer dit zaalseizoen te winnen van DOS uit het Utrechtse Westbroek. Op bezoek in sporthal De Vierstee in het nabijgelegen Maartensdijk werd het maar liefst 27-34 voor de ploeg van coach Arno van der Vliet.  KVA stond bij rust overigens al voor met 13-21, waardoor en absolute monsterscore in de maak leek. Na deze overwinning staat KVA ineensop een derde plaats op de ranglijst. Eén punt achter beide koplopers: Achilles en De Meervogels.

Dankzij een schorsing van één wedstrijd voor Bennie Hamersma begon Patrick de Jong vanuit KVA 2 in de basis. Hetzelfde gold voor Tamara Schekermans, die mocht starten in de basis omdat Romeé Robijns wegens werkverplichtingen afwezig was. Twee nieuwe krachten in de basis en een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse op het spel, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Hoe anders liep het uiteindelijk. In een matig gevulde sporthal (ja zelfs nog slechter gevuld dan sommige thuiswedstrijden van KVA) was KVA vrijwel de gehele wedstrijd heer en meester. De enige voorsprong van de thuisploeg in de wedstrijd bleek de hele snelle 1-0 te zijn. KVA repareerde al snel en pakte via Milena van Drongelen, twee keer Patrick de Jong en Jolien de Jonge een 1-4 voorsprong.

De thuisploeg weet weliswaar aan te haken bij KVA, maar onze aanvallers krijgen veel ruimte. Tot aan de 8-10 gaan de ploegen nog gelijk op, waarna vijf doelpunten op rij produceert en met 8-15 voor komt te staan. Met name Dennis de Jong en Paulien Kusters zijn al lekker op schot. De serie KVA doelpunten wordt even onderbroken door een doelpunt van DOS (9-15), waarna KVA de voorsprong verder uitbreidt naar maar liefst 9-18! Dankzij twee goals op rij van andermaal Dennis de Jong staat KVA niet veel later zelfs al met tien doelpunten verschil voor: 10-20, waarna beide ploegen gaan rusten met een 13-21 ruststand.

Een monsterscore lijkt in de maak, maar de ploeg in het Oranje/blauw mag niet onderschat worden. KVA zal door moeten gaan met scoren, want DOS zal zich ongetwijfeld willen terug knokken in de wedstrijd. Toch is het KVA dat ook in de tweede helft verreweg de beste ploeg is. Hoewel DOS nog de 14-21 scoort is het vervolgens KVA dat weer met 14-24 voor komt te staan en even later zelfs met 18-30 voor staat. Tamara Schekermans blijft maar raak schieten terwijl er op Dennis de Jong al helemaal geen maat staat deze avond.

DOS probeert wat het wil en scoort lekker mee, maar de achterstand op KVA is al te groot. Bij een tussenstand van 23-33 is het de laatste keer dat het gat tien doelpunten verschil is. KVA wisselt een aantal spelers en de thuisploeg maakt de stand enigszins draaglijker door het gat uiteindelijk te verkleinen tot zeven doelpunten verschil. KVA wint terecht met 27-34 van een ploeg die dit zaalseizoen pas één thuiswedstrijd had verloren. Omdat de ploegen in de top van het klassement al wekenlang punten verspelen staat KVA nu ineens op een derde plaats met slechts één punt achterstand op beide koplopers.

Aanstaande zaterdag komt voormalig koploper KVS/Maritiem op bezoek in de Nieuwe Bankrashal. Op bezoek in Scheveningen ging KVA eerder dit seizoen nog snoeihard onderuit. Tijd voor revanche dus!