Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verslaat Unitas/Perspectief met 24-32 en staat nu weer op plaats 7

KVA verslaat Unitas/Perspectief met 24-32 en staat nu weer op plaats 7

KVA is er zaterdagmiddag 15 oktober in geslaagd om de eerste overwinning van dit seizoen in de wacht te slepen. Op bezoek bij Unitas/Perspectief in Harderwijk werd er overtuigend met 24-32 gewonnen. Na het gelijke spel in de eerste speelronde tegen Tweemaal Zes heeft KVA nu 3 punten uit 7 wedstrijden en gaat men als nummer 7 de zaalcompetitie in.

De wedstrijd in Harderwijk was er eigenlijk een van alles of niets. Voorafgaand aan dit duel stond KVA met slechts 1 behaald punt achtste en stond Unitas/Perspectief met 2 punten meer een plaats hoger. Omdat aan het eind van dit Hoofdklasse seizoen twee ploegen degraderen naar de Overgangsklasse was het van groot belang om te winnen. Bij verlies zou het gat naar de ‘veilige’ plaats nummer 6 op de ranglijst wel erg groot worden.

Op een druilerig veld begon de thuisploeg aardig goed aan de wedstrijd en stond het tot 7-5 nog voor. Het lukte KVA daarna steeds beter om de belangrijkste speerpunten van de thuisploegen onder druk te zetten. KVA kwam bovendien aanvallend ook steeds beter uit de verf en kon na een 10-10 tussenstand uitlopen naar een 12-15 voorsprong met rust.

KVA had de smaak te pakken want ook in de tweede helft liet men zien de betere ploeg te zijn. Halverwege de tweede helft stond er een 16-23 tussenstand op het scorebord genoteerd. Unitas/Perspectief knokte zich vervolgens weer knap terug tot 19-23, maar dichterbij liet de Amstelveense hoofdmacht de tegenstander niet komen. Telkens was men in staat om te scoren wanneer de thuisploeg weer enige hoop had. Via 23-26 werd het namelijk al heel snel weer 23-29 en na een goal van de oranjehemden tussendoor kon KVA weglopen naar een riante 24-32 zege.

Dankzij deze overwinning klimt KVA weer over Unitas/Perspectief heen op de ranglijst en staat het zevende. Een beetje zuur was het wel dat nummer zes Tweemaal Zes een uitoverwinning boekte op Nic./Alfa-college. Hierdoor blijft de achterstand op plaats 6 op de ranglijst nog altijd 3 punten.

Foto: Marco Janssen (De Stentor)