Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verslaat titelkandidaat SDO/Fiable in eerste competitiewedstrijd van het seizoen

KVA verslaat titelkandidaat SDO/Fiable in eerste competitiewedstrijd van het seizoen

Onder onverwacht heerlijk zomerse omstandigheden heeft KVA de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst weten om te zetten. Op eigen veld won de ploeg van hoofdtrainer Elmer Coevert met 12-10 van SDO/Fiable uit Kamerik. Ook KVA 2 opende het seizoen tegen SDO/Fiable en behaalde bij de rentree in de Reserve Overgangsklasse direct een gelijkspel: 12-12.

Na vier weken voorbereiding stond afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op eigen veld tegen zaal Hoofdklasser SDO/Fiable uit het Utrechtse Kamerik. Een ploeg waar we in het verleden redelijk vaak tegen gespeeld hebben maar de laatste jaren niet veel meer zijn tegengekomen. Een redelijk onbekende ploeg dus met wél een bekende in de trainersstaf: Marjan Teeuwen. In het seizoen 2013/2014 nog hoofdtrainer bij KVA.

De hoofdmacht van KVA kent ten opzichte van vorig seizoen slechts één wijziging. Of beter gezegd: een toevoeging. KVA speelt dit veldseizoen namelijk met dezelfde vier heren als vorig seizoen, te weten Fabian Geveke, Sem Davelaar, Dylan van Sprang en Bas van der Bijl. Maar aan dameskant is er gekozen om met vijf dames te starten aan het nieuwe seizoen: Enza Bulterman, Yoni Bulterman, Lieke den Hartog, Milena van Drongelen en Romée Robijns. Kortom, wekelijks zal er één van deze dames aan de kant beginnen. Ditmaal was Enza Bulterman de spreekwoordelijke Sjaak.

Omdat zowel KVA als de gasten ervoor kozen om achter te verdedigen was het wellicht niet de meest sprankelende wedstrijd van het seizoen maar op tactisch gebied des te meer. Beide ploegen weten dit veldseizoen ook dat door de nieuwe competitieopzet van het KNKV er dit seizoen bij een eerste en tweede plaats zelfs de mogelijkheid bestaat om vanuit de Overgangsklasse naar de Ereklasse te promoveren. Een vrij bizar besluit maar toch echt de realiteit. De kampioen van dit veldseizoen slaat daarmee dus de Hoofdklasse over en kan in het seizoen daarop zomaar uitkomen tegen clubs als Blauw Wit, Koog Zaandijk en Fortuna. Slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Maar goed, even terug naar de wedstrijd. KVA en SDO/Fiable hielden elkaar in de eerste helft keurig in evenwicht en scoorden er mede dankzij de tactische keuzes niet lustig op los: 5-5 ruststand. Na rust waren het de gasten die brutaal de leiding namen en even leek het er ook op of KVA niet meer aan kon haken. Gelukkig beschikt KVA dit seizoen over 5 ijzersterke dames en zo was het Enza Bulterman die haar invalbeurt kon bekronen met een belangrijke aansluitingstreffer.

De Kamerikers leken hun schot gedurende de tweede helft zoekgeraakt te zijn en daar profiteerde KVA dan weer van. Verdedigend zat het goed dicht en in de aanval werden af en toe bijzonder lange aanvallen gespeeld. Zodoende lukte het KVA om de minieme achterstand weer om te buigen in een voorsprong en deze gaf men ook niet meer weg: 12-10 eindstand. Een lekker begin voor de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie dat met een goed gevoel aanstaande zaterdag op bezoek kan gaan bij Oranje Wit uit Dordrecht.

 

Thumbnail via