Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verpulvert ZKV in onderling duel om de tweede plaats: 35-17

KVA verpulvert ZKV in onderling duel om de tweede plaats: 35-17

Wedstrijden tussen KVA en ZKV zijn bijna traditiegetrouw ontzettend spannend maar das was op de eerste speeldag van 2023 niets van te merken. De ploeg van trainer/coach Elmer Coevert was op de vijfde speeldag van dit zaalseizoen veel te sterk voor de club uit Zaandam en won met maar liefst 35-17. Hierdoor wipt KVA over de Zaandammers heen op de ranglijst en omdat koploper Sporting Delta enigszins verrassend verloor op bezoek bij KOAG staat KVA nu weer gedeeld bovenaan.

Na een korte ‘winterstop’ van vier weken mocht KVA eindelijk weer aan de bak in de zaalcompetitie. Nadat KVA 2 in de slotfase KZ/Thermo4U van zich had weten af te schudden was het tijd voor de hoofdwedstrijd van de dag. Zoals eerder al gezegd komen KVA en ZKV elkaar vrijwel jaarlijks tegen in de competitie en altijd is het spannend. Vorig zaalseizoen wonnen beide clubs één keer van elkaar en gezien de uitslagen van ZKV dít zaalseizoen wachtte KVA een lastige thuiswedstrijd.

Een wedstrijd overigens die de boeken ingaat als de laatste ‘KVA – ZKV’ in de geschiedenis. De club uit Zaandam gaat volgend seizoen immers fuseren met de buren van ZKC’31 en gaat vanaf volgend seizoen door het leven als KVZ’23. De verwachting is dat er qua spelersgroep overigens niet zoveel zal veranderen, daarvoor is het gat tussen ZKV en ZKC’31 iets te groot maar de naam én clubkleuren zien we hierna niet meer terug.

De vele toeschouwers zagen overigens hoe KVA onder leiding van de ontzettend zuiver schietende Romée Robijns uit de startblokken schoot in deze wedstrijd. Binnen een mum van tijd kon DJ Alp al 11 keer de geluidsbox door de zaal laten knallen na een doelpunt van KVA: 11-2 voorsprong. Bij rust stond er een bijna surrealistische stand van 18-5 op het scorebord. De bezoekers werden aan alle kanten weggespeeld en KVA behaalde bovendien een enorm hoog schotpercentage.

In de tweede helft kwamen de bezoekers gelukkig iets meer op schot maar helaas voor hen was het ook KVA dat de korf maar bleef vinden. In de slotfase van de wedstrijd lukte het de Amstelveners zelfs nog om ZKV te ‘dubbelen’ en won het met maar liefst 35-17. Toen even later bekend werd dat koploper Sporting Delta had verloren op bezoek bij KOAG in Krimpen aan den IJssel was duidelijk dat KVA vooralsnog weer helemaal terug is in de race om de bovenste plaats.

Maar aangezien Parijs nog ver is en het seizoen nog lang is het nog iets te vroeg om daar over te praten. Aankomende zaterdag reist KVA af naar Den Haag om het daar op te nemen tegen Achilles. Een ploeg die momenteel wat laag geklasseerd staat maar waar KVA het in het recente verleden altijd lastig tegen had. De wedstrijd in Den Haag begint om 19.30 uur en KVA 2 neemt het iets eerder op de dag op tegen Achilles 4 in dezelfde sporthal (16.25 uur) Hopelijk tot dan!