Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest van kampioen SDO en speelt beslissingswedstrijd tegen KVS

KVA verliest van kampioen SDO en speelt beslissingswedstrijd tegen KVS

KVA is er op de laatste speeldag van de reguliere competitie niet in geslaagd om SDO/Blijwerkt van de titel te houden. In Kamerik was de thuisploeg met 26-20 te sterk voor KVA dat zelf nergens meer om speelde. Bij deze nogmaals de hartelijke felicitaties aan SDO/Blijwerkt! Schitterende club en tweemaal terecht kampioen geworden dit seizoen in de Overgangsklasse. KVA speelde zoals gezegd nergens meer om, omdat het de zevende plaats niet meer kon verlaten en dus aankomend weekend een beslissingswedstrijd speelt om handhaving in de Overgangsklasse.

Daarin zal KVS/Maritiem de tegenstander zijn. Deze ploeg werd in een andere Overgangsklasse poule ook zevende en mag dus met KVA in een onderling duel uit gaan maken wie weet te handhaven en wie zal degraderen naar de Eerste Klasse. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 9 juni gespeeld op het veld van Tempo in Alphen aan den Rijn. De wedstrijd zal om 16.00 van start gaan.

In Kamerik stond er zoals gezegd niets meer op het spel van KVA. En dat kwam de thuisploeg wellicht wel goed uit. SDO/Blijwerkt moest namelijk op de slotdag winnen om het kampioenschap in de Overgangsklasse veilig te stellen. En dat leek voor de thuisploeg nog een zware kluif te worden. Op het grote veld, met de sfeervolle sporthal De Schulenburgh op de achtergrond kon KVA in de eerste helft goed meekomen.

Met name de heren van SDO/Blijwerkt waren erg goed op schot, maar daar heeft KVA er uiteraard ook een paar van rondlopen. Met een 12-10 achterstand werden de kleedkamers opgezocht. Maar net zoals we bij KVA 2 zagen, kan dat in de tweede helft zomaar omgedraaid worden. Helaas was dat ditmaal niet het geval. De thuisploeg scoorde direct driemaal in de tweede helft en bracht de voorsprong naar vijf punten verschil.

Waar KVA doorgaans sterk kan terugkomen in een wedstrijd waar het op achterstand staat, lukte dat nu niet. De oranjehemden liepen gedurende de tweede helft alleen maar verder weg van KVA. Gesteund door de fanatieke ‘negende man’ verzekerde de thuisploeg zich eigenlijk al halverwege de tweede helft al van de overwinning en dus het kampioenschap en de bijbehorende promotie.

KVA kon in de slotfase van de wedstrijd met enkele fraaie treffers nog enigszins aanhaken en zette de eindstand op 26-20. Een halfuur na de wedstrijd werd ook bekend tegen wie KVA mag aantreden op zaterdag 9 juni in Alphen aan den Rijn. Dat werd KVS/Maritiem en daar heeft KVA nog een appeltje mee te schillen!

De selectie nodigt alle supporters van KVA uit om massaal af te reizen naar Alphen aan den Rijn om KVA naar de overwinning te schreeuwen! De wedstrijd begint om 16.00 uur !