Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest van energiek ZKV en moet nog vol aan de bak in laatste speelronde

KVA verliest van energiek ZKV en moet nog vol aan de bak in laatste speelronde

Eén week na de 22-21 thuisoverwinning op ZKV was het alweer tijd voor de returnwedstrijd in Zaandam. In de oude maar altijd sfeervolle sporthal De Struyck kon KVA bij een overwinning hele goede zaken doen in de strijd om de play-offs voor een ticket in de Hoofdklasse. Helaas voor KVA en de meegereisde supporters uit Amstelveen bleek dit keer ZKV de betere van de twee. De thuisploeg won verdiend met 25-20 en mede dankzij deze uitslag is er in de poule van KVA nog helemaal niets beslist.

Omdat de wedstrijd ZKV – KVA een paar weken geleden geen doorgang kon vinden wegens teveel corona gevallen bij de tegenstander stond deze wedstrijd ingepland op zaterdag 26 maart. Inderdaad, één week na de wedstrijd KVA – ZKV. Hoewel je in een poule met vier teams sowieso al snel de returnwedstrijden speelt zat er nu dus slechts 7 dagen tussen. De wedstrijd in Amstelveen werd vorige week nog door KVA gewonnen. Na een 11-14 ruststand in Zaandams voordeel lukte het KVA om de wedstrijd te kantelen en zodoende met 22-21 te winnen.

De verschillen tussen de Nieuwe Bankras in Amstelveen en de Struyck in Zaandam kunnen bijna niet groter. Waar de Nieuwe Bankras ruim opgezet is maar nogal sfeerloos is ingericht zonder echte tribune daar is de Struyck een behoorlijk oude sporthal, maar mét tribune en een bruin café als kantine. Zou je beide sporthallen kunnen mixen dan heb je echt de ideale sporthal voor korfbalwedstrijden. Net als vorige week in Amstelveen was er overigens geen echt voorprogramma. Kortom, ditmaal kwamen de KVA-spelers aan in een nog lege hal maar hoe dichter bij het eerste fluitsignaal hoe voller de hal stroomde, ook met een flink aantal KVA-supporters.

 Zij zagen hoe KVA nog wel op een 0-1 en 1-2 voorsprong kwam maar dat de thuisploeg vervolgens de korf bijzonder makkelijk wist te vinden. ZKV speelde energiek en met volle overtuiging, ook wetend dat dit misschien wel de laatste kans was om een plekje voor de play-offs om promotie binnen handbereik te houden. De thuisploeg schoot behoorlijk zuiver van afstand en kwam via 5-2 en 7-3 zelfs met vier doelpunten verschil voor te staan. KVA liet het gat niet groter worden maar kwam ook niet echt dichterbij, ruststand: 13-10.

En vergelijkbare ruststand als vorige week. Toen stond het bij rust immers 11-14 in het voordeel van ZKV maar toch voelde het dit keer anders aan. ZKV speelde een stuk beter dan vorige week en KVA liet zich bij vlagen de kaas van het brood eten door de thuisploeg. Een periode van doelpuntendroogte bleek vorige week de bottleneck voor de Zaandammers te zijn maar daar was dit weekend geen sprake van. Met name de heren van de thuisploeg schoten met scherp en ook in de rebound hadden zij meer te vertellen dan in de eerdere ontmoeting. KVA probeerde o.a. met wissels om het tij nog te keren maar het was ZKV dat juist verder uitliep.

Bij een tussenstand van 18-12 stond KVA voor het eerst met zes doelpunten verschil achter. Bij 21-17 kwam KVA nog wel even terug in de wedstrijd maar o.a. een gemiste strafworp zorgde ervoor dat men nooit meer echt in de buurt van ZKV kon komen. De Zaandammers hielden de voorsprong vast en leken met 25-19 te winnen, ware het niet dat Fabian Geveke de eindstand op 25-20 bepaalde door in de slotseconde de bal vanaf de middenlijn raak te schieten.

Een jammerlijke nederlaag voor KVA, dat nu nog één wedstrijd te gaan heeft in de reguliere competitie. Volgende week gaat de ploeg van trainers Patrick de Jong en Elmer Coevert immers op bezoek bij OVVO uit Maarssen. Die ploeg speelt dinsdagavond nog een inhaalwedstrijd tegen ROHDA waarna alle vier de teams vijf keer gespeeld hebben en dus nog één speelronde te gaan hebben. Voorlopig is de stand in de poule zo dat alle vier de ploegen nog zowel op plaats 1 als plaats 4 kunnen eindigen. Mocht OVVO dinsdagavond winnen van ROHDA, dan plaatsen zij zich wel als eerste voor één van de twee play-off plekken.

Afhankelijk van o.a. die uitslag weet KVA wat het volgende week zelf moet doen op bezoek in Maarssen. Een overwinning op OVVO zou in ieder geval recht geven op beslissingswedstrijden om promotie. Bij een gelijkspel of nederlaag is KVA afhankelijk van o.a. de uitslag ROHDA – OVVO op dinsdagavond (die dan dus al gespeeld is) en de wedstrijd ZKV – ROHDA die aanstaande zaterdag al vier uurtjes eerder wordt afgewerkt. De wedstrijd OVVO – KVA wordt aanstaande zaterdag om 20.00 uur gespeeld in de OVVO-hal in Maarssen en uiteraard verwachten we weer een hoop meereizende supporters vanuit Amstelveen!