Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest van De Meeuwen en richt zich nu op plek 7

KVA verliest van De Meeuwen en richt zich nu op plek 7

Dankzij een 25-22 nederlaag op bezoek bij De Meeuwen is voor KVA de zevende plaats het hoogst haalbare in deze zaalcompetitie. Deze zevende plaats zou aan het eind van het seizoen recht geven op een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Echter staat KVA maar één punt voor op nummer acht NOVA. Laat het nou ook nog zo zijn dat KVA op de laatste speeldag op bezoek mag bij deze ploeg. Daarvoor staat nog de thuiswedstrijd tegen SKF op het programma. Bij een overwinning aanstaande zaterdag zou plek zeven al veiliggesteld kunnen worden.

KVA 2 liet eerder op de dag zien hoe het met veel strijdlust en vooral goed spel het nummer twee De Meeuwen 2 enorm lastig maakte. Nadat de ploeg van trainers Siemko Sok en André de Boer in de eerste helft nog telkens tegen een kleine achterstand aankeek knalde het er in de tweede helft direct overheen. Net als in de thuiswedstrijd was KVA 2 de betere ploeg maar ook nu zat er net geen overwinning in. KVA 2 speelde desondanks toch knap gelijk: 23-23 en is daarmee weer een stapje dichterbij lijfsbehoud.

KVA 1 begon daarentegen niet sterk tegen nummer twee De Meeuwen. De ploeg van trainer Michael Hendriks kwam al gauw met 3-0 achter te staan en kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. Hoewel De Meeuwen ook niet goed speelde stond de thuisploeg na een helft wel al met 12-6 voor. Door kort voor rust en kort na rust goed te wisselen kwam KVA in de tweede helft wel steeds beter in de wedstrijd.

Verdedigend had KVA de thuisploeg aardig onder controle, al waren de Puttenaren met name via de doorbraak naar binnen nog erg gevaarlijk. Aan KVA-zijde stonden de dames op door er op los te scoren en zo kwam KVA in de slotfase tot op één punt van De Meeuwen. Helaas lukte het KVA niet om ook de gelijkmaker te produceren en was het De Meeuwen die met enkele droge afstandsschoten de wedstrijd definitief besliste. KVA mistte nog een strafworp bij een tussenstand van 24-22, waarna De Meeuwen ook nog de 25-22 raak gooide.

Kortom, slechts een punt voor de KVA selectie dit weekend. Aanstaande zaterdag gaat de groep er weer volop tegenaan om daar vier punten van te maken. KVA 2 neemt het om 18.10 uur op tegen concurrent DVO 4, terwijl KVA 1 om 19.30 uur mag aantreden tegen SKF 1. Hopelijk tot dan!