Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest van AW.DTV, maar speelt ijzersterke eerste helft

KVA verliest van AW.DTV, maar speelt ijzersterke eerste helft

De derby van de regio. De wedstrijd tussen KVA en AWDTV. De wedstrijd waarin KVA echt getest zou worden in de Hoofdklasse. Het vlaggenschip heeft heel lang kunnen meedoen met AWDTV en heeft enkele keren voor gestaan. Uiteindelijk waren het de Amsterdammers die beter waren, maar KVA deed niet onder het niveau van AWDTV.

KVA opende sterk. Dennis de Jong opende de score aan Amstelveense zijde met een vrije bal. AWDTV antwoordde snel met een doelpunt van Lyndsey Krop. Het Amsterdamse vlaggenschip breidde de score uit naar 1-3 door middel van een schot van Bret Nolthuis en een strafworp. Nadat er meerdere aanvallen mislukte, ging het goed bij KVA. Dennis de Jong, Jolien de Jonge en Fabian Geveke zorgden ervoor dat de stand op 4-3 kwam.

Na een time-out bleven de doelpunten nog lang uit aan beide kanten. Er waren voldoende kansen die helaas niet de korf konden vinden. KVA verdiende dan ook een doelpunt, omdat het gewoon beter speelde dan AWDTV. Uiteindelijk kwam het doelpunt ook. Fabian Geveke zorgde ervoor dat de marge op 2 werd gezet. Het duurde niet lang, voordat AWDTV een antwoord gaf. Hierna werd Anouschka de Jong gewisseld voor Paulien Kusters. Jolien de Jonge kreeg nog de kans op een doelpunt, maar deze werd (onterecht) afgekeurd. Hierbij bleef de stand ook 5-4 en werd er ook gerust met deze stand.

Na de rust startte de equipe van Arno van der Vliet sterk. Patrick de Jong scoorde een mooi schot. Hierna werd Paulien Kusters gewisseld voor Anouschka de Jong. AWDTV kwam met een sterk antwoord en maakte de 6-5. Hierna volgde al snel de 6-6. Patrick de Jong zorgde ervoor dat er weer een voorsprong kwam met een mooi schot. Verdedigend ging het ook sterker aan Amstelveense zijde. De aanvallen van AWDTV werden goed onder druk gezet, maar een doelpunt kon niet worden uitgesloten. Paulien Kusters werd weer in het veld gezet. Ditmaal voor Marleen Haaijer. De wissel was dan ook heel belangrijk, want zij maakte de 8-7 en KVA had weer een voorsprong.

Patrick de Jong zette de ploeg weer op een voorsprong na een prachtige wegtrekbal, aangegeven door broer Dennis de Jong. Niet veel later kwam AWDTV met het antwoord en tevens de gelijkmaker. Na een aantal onvervulde aanvallen, was het Paulien Kusters die de voorsprong weer op het bord zette. Ook was het weer AWDTV die de gelijkmaker snel maakte.

Na een herhaalde overtreding van AWDTV was het Dennis de Jong die de voorsprong weer neerzette met een strafworp die nipt de korf wist te vinden. Ook was het weer de uitploeg die met een kort kansje gelijk wist te komen. Met goed reboundend werk van Fabian Geveke kon KVA lange aanvallen draaien en het voldoende kansen creëren.  Toch was het AWDTV die de voorsprong pakte en de marge vergrootte naar twee. Marleen Haaijer kwam in het veld voor Paulien Kusters. Nadat de Amsterdamse equipe een grotere marge pakte, kwam Paulien Kusters het veld in voor Romee Robijns.

KVA kreeg genoeg kansen in de aanval, maar het wilde gewoon niet lukken om de korf te vinden. In de verdediging werd er hard gestreden om het dicht te houden en de marge niet te vergroten. Dit lukte vrij goed, waardoor de aanval van KVA voldoende kansen konden creëren. Alleen wilde het maar niet lukken om te scoren. Bennie Hamersma wist de 12-15 te vinden, waarna hij gewisseld werd voor Jorrit de Haas. Niet veel later gaf AWDTV het antwoord met 12-16 en werden de laatste twee minuten uitgespeeld. KVA kon niet meer, AWDTV hoefde niet meer. Eindstand 12-18.

Foto’s van dit duel en van de wedstrijd KVA 2 – ZKV 2 zijn hier te bekijken.