Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest topper van Groen Geel maar blijft koploper

KVA verliest topper van Groen Geel maar blijft koploper

Het is KVA helaas niet gelukt om het eerste deel van dit zaalseizoen ongeslagen af te sluiten. Op bezoek bij Groen Geel in Wormer werd er zaterdagavond 17 december met 24-22 verloren. In de sfeervolle hal, met bijna 100 meegereisde supporters uit Amstelveen bleken de jonge talentvolle Groen Gelers net wat effectiever dan KVA: 24 – 22. Nu volgt er een korte winterstop, waarna de ploeg op zondag 8 januari thuis aantreedt tegen De Hoeve.

Hoewel KVA voorafgaand aan dit duel nog geen punt gemorst had en Groen Geel daarentegen al vijf punten in rook op zag gaan was deze wedstrijd een heuze topper. KVA, Groen Geel, De Hoeve en AVO zullen normaliter onderling gaan uitmaken wie er aan het eind van dit seizoen bovenaan eindigt. Dat Groen Geel eerder dit seizoen al verloor van NKC’51 en AVO heeft misschien meer te maken met het gebrek aan seniorenervaring dan aan kwaliteit.

Groen Geel heeft het immers voor gekozen om het gehele juniorenteam van vorig jaar een kans te geven in het eerste seniorenteam. De gemiddelde leeftijd moet dus ongeveer 19 jaar geweest zijn bij de Groen Gelen, terwijl de gemiddelde leeftijd bij KVA toch echt iets hoger ligt.

Desondanks leek het wel of KVA de meer onervaren ploeg was. De vele plaatsfouten aan het begin van de wedstrijd deden vermoeden of er sprake was van iets meer wedstrijdspanning dan normaal. Ook Groen Geel speelde in het eerste kwartier nog niet al te best en dus vielen de goals maar moeizaam. Groen Geel opende de score, waarna KVA direct gelijk maakte. Na een 3-3 tussenstand noteerde KVA de 3-4, en dit bleek later de enige voorsprong voor KVA in de wedstrijd te zijn.

Na een 7-6 tussemstand halverwege de erste helft laat KVA zich overrompelen door het jeugdige Groen Geel. De thuisploeg bouwt de voorsprong uit naar 11-6 en slaat daarmee een behoorlijk gat. Maar ineens lijken de rollen weer omgedraaid. KVA herpakt zich en zet Groen Geel meer onder druk en begint zelf gelukkig weer te scoren. Zo wordt de achterstand met vier goals op rij bijna helemaal gedicht en worden de kleedkamers opgezocht met een 11-10 ruststand in het voordeel van Groen Geel.

Waar iedereen met een blauw groen hart hoopte dat KVA deze lijn in de tweede helft door kon zetten, was het Groen Geel dat deze hoop kapot schoot. De thuisploeg kwam ongelooflijk scherp uit de kleedkamers en zette KVA zo weer op een 15-10 achterstand. Ruim een kwartier voor tijd leek het duel al beslist te zijn toen Groen Geel zelfs met zeven doelpunten verschil voor kwam te staan: 21-14.

Intussen viel Bart Mostard (KVA 2) in voor Patrick de Jong en bracht nieuwe energie in de ploeg. Hij kreeg direct een strafworp toegekend die benut werd. Net als in de eerste helft lukte het KVA om toch weer grip op de tegenstander te krijgen. Het lukte KVA weer om de korf te vinden, terwijl de productie bij Groen Geel geheel stokte. De 21-14 achterstand werd in 7 minuten tijd rechtgetrokken naar een 21-21 tussenstand. Het geloof was reer helemaal terug bij de ploeg met nog 6 minuten te spelen.

Toch was het Groen Geel dat op het juiste moment weer begon met scoren en met 22-21 voor kwam te staan. KVA scoorde echter vrijwel direct opnieuw de gelijkmaker en zo ontstond er een heel spannende slotfase. Groen Geel schiet 3 minuten voor tijd de 23-22 binnen, waarna KVA tal van mogelijkheden krijgt om de stand weer gelijk te trekken. Helaas lukt dit niet, waarna Groen Geel anderhalve minuut voor tijd de ‘beslissende’ 24-22 binnenschiet.

Groen Geel wint de wedstrijd en KVA verliest voor het eerst dit zaalseizoen. Mede dankzij de winst van De Hoeve en AVO dit weekend staat de top-vier weer aardig dicht bij elkaar. KVA blijft echter koploper met één punt voorsprong op De Hoeve, twee op AVO en drie op Groen Geel. Op zondag 8 januari hervat KVA de zaalcompetitie met een nieuwe topwedstrijd. Dan momt namelijk nummer twee De Hoeve op bezoek in Amstelveen!

 Alle uitslagen uit speelronde 6:

– Groen Geel – KVA: 24 – 22
– AVO – NKC’51: 34 – 24
– Mid Fryslan – AKC: 34 – 24
– De Hoeve – Amicitia: 22 – 21

Stand na speelronde 6:

1. KVA
2. De Hoeve
3. AVO
4. Groen Geel
5. Amicitia
6. Mid Fryslan
7. AKC
8. NKC’51

Wedstrijdprogramma speelronde 7:

– Za: 07-01: NKC’51 – Mid Fryslan
– Za: 07-01: Amicitia – Groen Geel
– Zo: 08-01: KVA – De Hoeve
– Zo: 08-01: AKC – AVO

 

Wedstrijdverslagen:

Groen Geel
De Hoeve
– Amicitia