Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest thuis van Antilopen na matige tweede helft: 20-22

KVA verliest thuis van Antilopen na matige tweede helft: 20-22

Na de eerste drie competitiewedstrijden op rij gewonnen te hebben is KVA op speeldag 4 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op eigen veld ging KVA onder regenachtige omstandigheden met 20-22 onderuit tegen Antilopen uit het Utrechtse Leusden. 

Nadat eerst KVA 2 voor de derde maal dit seizoen met de winst ervandoor ging dankzij een 19-17 winst op Antilopen 2 was het de beurt aan beide hoofdmachten. Antilopen is voor KVA een redelijk bekende tegenstander, waar we in het laatste zaalseizoen voor de coronapauze het meermaals meer dan lastig tegen hadden. Een geduchte tegenstander dus die bovendien met een tactisch plan naar Amstelveen waren gekomen dit weekend.

Het vak met o.a. Bas van der Bijl werd namelijk steevast achter verdedigd waardoor het dynamische aanvalsspel in dat vak enigszins lam gelegd werd. Daarbij werd schutter Dylan van Sprang meermaals vrijgelaten om vervolgens in te kunnen zakken op het schot. Hoewel dat uiteraard een paar keer werkte werd dit spelletje in de eerste helft gelukkig meermaals vakkundig afgestraft. Want hoewel Antilopen goed mee bleef scoren in de eerste helft was het KVA dat met een 14-10 voorsprong de rust in kon gaan en tot dan het betere van het spel had.

Maar helaas, wie de einduitslag en de ruststand naast elkaar legt ziet al gauw dat KVA in de tweede helft ‘slechts’ zes keer tot scoren kwam. De bezoekers uit Leusden waren in de tweede helft juist wel ‘on fire’ en schoten met name van afstand met scherp. Met nog een kwartier te spelen keek KVA voor het eerst sinds de wedstrijd ineens tegen een achterstand aan en tegenstander Antilopen zat lekker in de wedstrijd.

Telkens wanneer KVA de achterstand van twee doelpunten verschil wist te verkleinen tot één doelpunt verschil waren daar toch weer de bezoekers om het gaatje naar twee verschil te brengen. In tegenstelling tot de drie wedstrijden hiervoor bleek KVA in deze tweede helft niet bij machte om de tegenstander haar wil op te leggen maar gebeurde dit juist andersom. Antilopen zag haar tactiek, werklust en goede spel beloond worden en won uiteindelijk verdiend met 20-22 van KVA.

Een zure nederlaag voor KVA, maar ook daar valt gelukkig een hoop van te leren. Hopelijk kan dat aanstaande zaterdag toegepast worden als de selectie op bezoek gaat bij DOS in het Utrechtse Westbroek. DOS is na dit weekend de nog enige ongeslagen koploper in de Overgangsklasse B maar verspeelde dit weekend wel één punt op bezoek bij Dindoa (12-12). Kortom, een mooi affiche tussen de huidige nummers een en twee op de ranglijst die om 15.30 uur zal beginnen.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– KVA – Antiliopen: 20-22
– Dindoa – DOS Westbroek 12-12
– Tweemaal Zes – DOS Kampen: 20-10
– ASVD – Wit Blauw: 21-28

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. DOS Westbroek 4-7
2. KVA 4-6
3. Tweemaal Zes 4-6
4. Antilopen 4-6
5. Wit Blauw 4-4
6. Dindoa 4-3
7. DOS Kampen 4-0
8. ASVD 4-0

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

Dindoa