Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest thuis met 15-21 van koploper Wageningen

KVA verliest thuis met 15-21 van koploper Wageningen

Na een gelijkopgaande eerste helft, lukte het KVA andermaal niet om een punt of meer te pakken in de Hoofdklasse. Op een koud kunstgrasveld in Amstelveen verloor KVA terecht met 15-21 van de huidig koploper uit de poule. Een wedstrijd die verrassend veel leek op de uitwedstrijd in Wageningen enkele maanden geleden. Ook toen kon KVA een helft lang goed meekomen, maar boog het net als deze keer in de tweede helft.

Na de nipte nederlaag van vorige week op bezoek bij titelkandidaat AW.DTV in Amsterdam speelde KVA ditmaal thuis tegen een andere ploeg die strijd om de titel. Wageningen was ditmaal de tegenstander en in tegenstelling tot de uitwedstrijd speelden ze deze keer wel met de sterkste basisopstelling. In dit geval dus met aanvoerder Jasper Broenink in de basis acht.

In de uitwedstrijd tegen Wageningen kon KVA ruim een helft lang goed weerstand bieden. Het stond zelfs geruime tijd op voorsprong, maar zag deze in de tweede helft verdwijnen waarna het nog enigszins ruim verloor. Kansen waren er vooraf gezien dus zeker. En KVA liet ook deze keer weer blijken een lange tijd goed mee te kunnen met de opponent. Ook nu lukte het om in de eerste helft bij te blijven bij de blauw witten.

Helaas voor KVA was deze wedstrijd net een kopie van de uitwedstrijd, want ook nu was het Wageningen dat in de tweede helft langzaamaan wegliep van KVA.  Spannend werd het niet meer, want wat KVA ook probeerde, dichterbij kwam het niet. De 15-21 eindstand laat zien dat Wageningen op dit moment vooral makkelijker scoort dan KVA. 15 goals in de Hoofdklasse is uiteraard niet genoeg om kans te maken op punten.