Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest opnieuw, ditmaal van Excelsior in Delft

KVA verliest opnieuw, ditmaal van Excelsior in Delft

Het zit KVA momenteel even niet mee. Op bezoek bij Excelsior in Delft ging de Geveke Podologie en Eelsing Expertises &  Taxaties formatie jammerlijk met 15-12 onderuit. Dankzij deze derde nederlaag op rij zakt KVA inmiddels af naar de zesde plaats op de ranglijst als is het gat met komend tegenstander en de huidig nummer drie Valto maar twee punten.

Op een ietwat troosteloos complex pal langs de A13 in Den Haag zaten de toeschouwers die er waren lekker droog in de kantine. Het was gedurende de wedstrijd van KVA 2 namelijk heerlijk gaan miezeren en dat hield de rest van de middag ook niet meer op. In combinatie met de spekgladde zwart/witte bal waar mee gespeeld werd was het soms lastig om de bal in één keer goed onder controle te krijgen.

Wie in Delft aanwezig was zag eigenlijk eenzelfde spelbeeld als in de voorgaande wedstrijden tegen bijvoorbeeld Oranje Wit en Pernix. KVA komt al snel op achterstand en moet vervolgens als eerste de inhaalrace inzetten. Dat deed het in de eerste helft goed want tot 5-5 gingen beide ploegen keurig gelijk op door vrijwel om en om te scoren. KVA had beduidend moeite om de aanvallende rebound goed te verzorgen. De Delftenaren hadden hier op hun beurt minder moeite mee.

Zodoende lukte het de thuisploeg om over het algemeen langer te kunnen aanvallen. KVA verdedigde strak maar kon helaas niet voorkomen dat Excelsior toch met een voorsprong van twee doelpunten verschil de rust in kon gaan. Helaas lukte het KVA ook in de tweede heft niet meer om aan te haken. Bij een tussenstand met twee doelpunten verschil kreeg KVA vanaf de strafworpstip de ultieme kans om de wedstrijd nog spannend maken maar deze werd gemist.

Daar lag uiteraard niet het probleem van de wedstrijd. Excelsior komt in de tweede helft gewoon nét ietsje makkelijker tot scoren en houdt het in verdedigend opzicht ook erg goed dicht. KVA komt maar tot 12 doelpunten en verliest uiteindelijk met 15-12. Dennis de Jong werd met 4 doelpunten topscorer aan Amstelveense kant. En daar is misschien ook wel alles mee gezegd. Want naast Dennis de Jong kwam alleen Yara van den Burgt (twee stuks) tot meer dan één treffer.

Aanstaande zaterdag komt Valto uit het Zuid-Hollandse De Lier op bezoek in Amstelveen. KVA zal met een goed plan moeten komen om na een periode van droogte eindelijk weer eens twee punten bij te kunnen schrijven. De wedstrijd KVA – Valto van zaterdag 19 oktober begint om 16.00 uur en wordt o.a. voorafgegaan door KVA 2 – Rapid 2 om 14.30 uur.